Sincan’daki tarımı desteklemek ve yerli tohumlar üretmek amacıyla, Sincan Belediyesi ve Sincan Ziraat Odası işbirliğiyle 400.000m2 alanda mercimek, nohut, buğday, arpa üretimi gerçekleştirilecek.

Deneme tarlasında üretilen bu ürünler daha sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Projenin açılışı İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu tarafından yapılan duayla gerçekleştirildi ve yerli tohumlar toprakla buluştu.

Açılıştan sonra traktörün direksiyonuna geçen Sincan Kaymamı, Belediye Başkanı ve Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu tarlanın bir kısmını sürdü. 

Çiftçilerin ilgiyle takip ettiği alanda traktörü bizzat kullanarak tarlayı süren İlçe Müftüsü Topçu “Bizler bu toprakların evlatlarıyız hem çiftçiyiz hem işçiyiz hem amiriz hem memuruz, bu işlere uzak değiliz. Devletimizin çiftçilerimize olan desteği ve bu alakası bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Açılıştan önce konuştuğum bazı çiftçilerimiz bu sene verimin güzel olduğunu bundan dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler. Tabii biliyoruz ki çiftçinin sevinmesi ve mahsulün bereketli olması demek ülke ekonomisi demektir. İnşallah bu bereket 7 den 70 e bütün vatandaşlarımız için hayır olur. Rabbim gökten rahmetini yerden bereketini eksik eylemesin inşallah.” dedi.

“Yerli Üretimin Teşviki” konulu projenin açılış programına Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Murat Ercan, İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Sezgin Gülmez, İlçe Tarım Müdürü Şamil Yüksel, bölgedeki muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan