Çankaya Müftülüğü tarafından Ahmet Hamdi Akseki Camii avlusunda düzenlenen "Çocuk İftarı" programına Müftülüğe bağlı İhtiyaç Odaklı, Hafızlık Kur'an Kursları ve 4-6 yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katıldığı program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve miniklerin seslendirdiği ilahilerle devam etti. 

Programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çocukların hayatımızdaki en önemli varlıklar olduğunu, evlerin ve camilerin süsü olduğunu vurguladı.

Anne babalara önemli çağrı

Erbaş anne babalara çağrıda bulunarak "Gönlümüz istiyor ki her dedenin elinde torunu, babanın, annenin elinde oğlu kızı birlikte camiye gelsinler. Buradan peygamber efendimizin şu önemli nasihatini hatırlatmak istiyorum, çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara namaz kılmasını öğretiniz. “7 yaşından önce çocuklarımıza dinimi öğreniyorum, peygamberimi öğreniyorum, ahlakımı öğreniyorum, başlıkları altında yaşlarına uygun programlar yapıyoruz. Şuanda burada bulunan çocuklarımızın pek çoğu 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına devam ediyorlar. 6 sene önce atmış olduğumuz tohum meyve verdi. İlk başladığında Türkiye genelinde bin- iki bin kişi ile başlamıştık. Bugün sayı 140 binler civarında oldu. Bu daha da artacak milyonlara ulaşacak, buna ihtiyacımız var. ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünü aklımızdan çıkarmayalım.” dedi.

Başkan Erbaş çocukların eğitimi konusunda anne babalara çok önemli görevler düştüğü hatırlatarak “Çocuklarımız bu yaşlarda Allah diyerek, Peygamberimizi öğrenerek, abdest almasını, namaz kılmasını öğrenerek bir eğitim alırlarsa karakterleri ona göre gelişir. Anneler ve babalar olarak üzerimize önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızın okul öncesi din eğitimini ihmal etmeyelim” şeklinde konuştu.

Çocuk İftarı programına Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Dr. Burhan Erkuş, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Çankaya İlçe Müftüsü Hamdi Gevher katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan