İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu başkanlığında Ankara Müftülüğünde düzenlenen istişare toplantısına il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

2018 Yılı Mevlid-i Nebi Platformu İstişare Toplantısı” başlığı altında gerçekleştirilen toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlası.

Haftanın teması olarak belirlenen “Peygamberimiz ve Gençlik” başlığı altında Mevlid-i Nebi Haftası'nda Ankara’da yapılacak faaliyetler değerlendirildi.

Buna göre 16 Kasım 2018 Cuma günü Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde Kur’an ziyafeti ile başlayacak programlar, hafta boyunca yapılacak konferans, seminer, panel ve ziyaretlerle devam edecek.

Toplantıda diğer kurumlarla birlikte çalışmalarının önemine değinen Ankara Müftüsü Sönmezoğlu: “Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle yapılacak programların yıl genelinde etkili olabilmesi için 'Peygamberimiz ve Gençlik' temasının işlenerek halkımızın doğru, sahih dini bilgiye ulaşması sağlanacak ve Peygamber Efendimizin (s.a.s.) hayatı çeşitli platformlarda anlatılacak.” dedi.

İstişare toplantısında katılımcıların teklif ve önerileri de alındı.

Toplantı sonunda Müftü Sönmezoğlu, Mevlid-i Nebi Haftası'nın hayırlara vesile olmasını dileyerek katılımcılara teşekkür etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan