Ankara Keçiören İlçe Müftülüğüne bağlı Piri Türkistan Camii'nde beş aydır devam eden "Camilerde Kur'an Okuma Programı"na katılan öğrenci ve cemaate yönelik "Dini Bilgiler Yarışması" düzenlendi.

İnanç, ibadet, siyer ve ahlak konularını içeren yarışmaya cami cemaati ve kurs öğrencilerinden ön eleme ile belirlenen 8 kişi katıldı.

Sahih dini bilgiyi toplumun tük kesimlerine ulaştırma gayretinin yanında kuşaklararası buluşma ve aileler arası manevi ortamın oluşması amacıyla düzenlenen yarışma sonucunda Rafeel Han Ahmedov birinci olurken Bekir Geçin ikinci, Oğuz Yulaf üçüncü oldu.

İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, "Bu tür faaliyet ve etkinliklerle cami cemaatimizin şuurlu ve bilinçli dini hayatlarını canlı tutup, toplumsal dayanışmamızı ve birlikteliğimizi perçinleştirmek istiyoruz." dedi.

Dereceye girenleri tebrik eden Piri Türkistan Camii İmam Hatibi Osman Can ise "Gayet güzel ve iddialı bir yarışma çıkararak katılımcıların bilgi edinmelerine vesile olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenler Keçiören Müftülüğü ve Cami Derneği tarafından ödüllendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan