Futbol turnuvasına Afyonkarahisar İl Müftülüğüne bağlı 4 er takımdan oluşan 2 grup halinde olmak üzere 8 yaz Kur'an kursu katıldı.

31 Temmuz 2018 tarihinde başlayan turnuvaya katılan takımlar büyük mücadele verdi. Yapılan eleme maçları sonucunda finale Mimar Sinan Camii Kur’an Kursu ve Eşrefpaşa Camii Kur'an Kursu kaldı.15 Ağustos 2018 tarihinde yapılan final maçında Mimar Sinan Camii Kur'an Kursu, rakibini 5-3 yenerek şampiyon oldu. 

Final maçına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Afyonkarahisar İl Müftü Vekili Muhammet Ali Özer katıldı.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada; İlimizde bu yıl itibariyle 36 bin öğrenciye müftülüğümüze bağlı camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda hizmet etme imkanımız oldu. Her geçen yıl bunun gerek halkımızda  gerek öğrencilerimizde daha fazla kabul gördüğüne dikkat çekerek mutluluk duyduğunu ifade etti. Konuşmasına yapılan etkinliğin manevi değerinin ön planda olduğuna değinerek “Bizim içinde maneviyatımız islamiyetin temeli olan Kur’an-ı Kerim ve Hadisi Şerifler doğrultusunda şekillenmiş İslam dinidir. Bunun başlangıcı Kur’anı öğrenmenizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bir taraftan da günümüzün insanı için önemli aktivitelerin başı spordur. Sağlıklı kalabilmek adına, sağlıklı nesiller yetiştirebilmek adına spor yapmamız lazım. Maneviyatı ve sporu birleştirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum.”ifadelerine yer verdi. Vali Mustafa Tutulmaz turnuvada emeği geçen başta Müftü vekilimize, hocalarımıza ve ailelere  teşekkür etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da yaptığı konuşmada; müftülüğümüzün güzel bir organizasyona imza attığına değindi. Ayrıca Kur’an kursları ve öğrenciler arasında  önemli bir dayanışma sağlandığına dikkat çekerek  bir arada olup aynı havayı teneffüs ettiğinden duyduğu memnuniyetini ifade etti.

Afyonkarahisar basınında da geniş ölçüde yer bulan turnuvanın birinci olan  takımına kupayı Vali Mustafa TUTULMUZ verirken; Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Müftü Vekili Muhammet Ali Özer’de turnuvaya katılan öğrencilere madalya takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan