Amasya Müftülüğünce açılan ve onlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere temel dini bilgiler ve siyer eğitimi aldığı, bununla birlikte milli ve manevi değerlerle buluştuğu Yaz Kur'an Kursları tamamlandı.

Kursların tamamlanması dolayısıyla "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" düzenlendi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kapanış programında Amasya Sanat Tiyatrosu tarafından "Zaman Hırsızı" adlı çocuk tiyatrosu sergilendi.

Yaz Kur’an Kursları'na dair değerlendirmede bulunan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Çocuklarımız Yaz Kur’an Kurslarımızda kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim'i, büyüklerine saygıyı, aile içindeki davranış kalıplarını, bayrağı, vatanı, milleti, manevi değerlerini, genel olarak toplumda ahlak kuralları içerisinde nasıl yaşanacağını ve topyekun olarak nasıl iyi bir insan olabileceklerini öğrendiler. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm din görevlisi hocalarımıza, Kur’an kursu öğreticilerimize ve çocuklarımızın ailelerine şükranlarımı iletiyorum. Yaz dönemi boyunca bu kurslara katılıp, başarıyla bitiren çok kıymetli çocuklarımıza da teşekkür ediyorum. 'Zaman Hırsızı' adlı çocuk tiyatrosu için yazar ve yönetmen Halis Büyükbayraktar’a ve tiyatro ekibine de çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kovid-19 tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen programa İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Amasya Sanatçılar Derneği Başkanı Halis Büyükbayraktar, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan