14 Aralık Salı günü Samsun’da meydana gelen trafik kazasında vefat eden İmam Hatip Mahmut Akbulut ve öğretmen eşi Edanur Akbulut'un cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

Ordu Ünye İlçe Müftülüğü bünyesinde imam hatip olarak görev yapan Mahmut Akbulut, memleketi Amasya Suluova ilçesine bağlı Saluca Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

İmam Hatip Akbulut'un cenaze namazını Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz kıldırdı.

Akbulut'un cenazesine Amasya İl Müftü Yardımcısı Harun Aydoğdu, Ordu Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Amasya Suluova İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, Amasya Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü Adem Ayrancı, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğretmen Edanur Akbulut için ise Ordu Ünye'de görev yaptığı Şehit Harun Ateş Özel Eğitim Meslek Okulu bahçesinde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye Müftülüğü personeli, kurum amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Yapılan dualar ve alınan helallik sonrası öğretmen Akbulut, Şenyurt Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi.

Editör: Mehmet Çalışkan