Sultan Bayezid Camii’nin yeniden ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen programa vatandaşların ilgisi yoğundu.

Şehit Alper Kalem Kur’an Kursu öğrencisi Uğur Çalışkan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamını ileterek konuşmasına başlayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı şöyle devam etti:

‘‘Camisi olmayan bir şehrin İslam şehri olması mümkün değildir. Hemen hemen her şehrimizde ulu cami ya da selatin cami vardır. Şuanda açılışını yapacağımız 2. Sultan Bayezid Camii de bunlardan biridir. Bu mabedin Amasya’mıza ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu’nun yaptığı duayla açılışı gerçekleştirilen Sultan Bayezid Camii’nde kalabalık bir cemaatle ilk öğle namazı kılındı.

Açılış programına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Dr. Osman Varol, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan