Türk Kızılay Amasya Şubesi öncülüğünde düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında İl Müftülüğü personeli ile din görevlileri Türk Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Müftülük personeli ile birlikte Türk Kızılay Amasya Şubesi Yavuz Selim Meydanı'ndaki Kan Alma aracında kan bağışında bulunan Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, şöyle konuştu:

"Rabbimiz bir ayeti kerimesinde 'Kim bir insanı haksız yere öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Kim de bir insana hayat verirse bütün insanlara hayat vermiş gibidir' buyurmuştur. Bilindiği üzere kan endüstriyel olarak üretilemeyen, tıpta hastaların tedavisinde kendisine çok ihtiyaç duyulan bir maddedir. Bazen bir ünite kan bir canın kurtarılmasına vesile olur. Sağlıkta kan stoklarına her zaman ihtiyaç olmakla beraber, özellikle içinde bulunduğumuz bu salgın döneminde bu ihtiyaç daha da artmıştır. Biz de müftülük personeli olarak bu ihtiyacın karşılanmasında bir nebze olsun katkımız olsun düşüncesiyle bu kampanyaya katıldık. Vatandaşlarımızı da katılmaya davet ettik, ediyoruz. İnşallah verdiğimiz kanlar nice canlıların kurtuluşuna ve tedavisine vesile olacaktır."

Kan verin hayat kurtarın diyen Türk Kızılay Amasya Şube Başkanı Mahmut Albayrak, ise "Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Kan bağışçılarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kanın her hangi bir fabrikada üretilmediğini sadece insan vücudunda üretildiğinin, eczanelerde satılmadığının bilinmesini istiyoruz. Bu kapsamda kan bağışı kampanyamıza destek veren İl Müftümüze ve müftülük personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan