Amasya İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü, Türkiye'de ilk kez görme engellilere yönelik Braille alfabesiyle Ramazan imsakiyesi hazırladı.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü rehberliğinde Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci evlerinde kalan ilahiyat fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan imsakiyeler, İl Müftülüğü ve Amasya Altınokta Körler Derneğince Diyanet Kitap Kafe'de düzenlenen programda görme engellilere hediye edildi.

Programda konuşan Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "İnsan ya engelli ya engelli yakını ya engelli adayıdır. Sonuçta herkesin engellilikle bir ilişkisi vardır. Bu olgudan korkmak yerine bu olgu karşısında ne yapılması gerektiğini bilmek gerekir. Bilgilenmek ve bilinçlenmek temel görevimizdir." dedi.

İl Müftüsü Ayvaz, "Amasya İl Müftülüğü olarak Engelli Koordinatörlüğümüz vasıtasıyla engelli kardeşlerimiz için sahada birçok çalışmalar yaparak onların hayatlarına bir nebze katkı sunmaya çalışıyoruz. Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde, görme engelli kardeşlerimizi unutmayarak onlara Braille alfabesi ile yazılan imsakiyeler hazırladık. Görüyorum ki sizler bu çalışmamızı çok beğendiniz. Sizlerin mutluluğu bizleri de çok mutlu etmektedir. Bu imsakiyenin hazırlanmasında emeği olan Müftülük personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Ramazan-ı Şerifiniz şimdiden mübarek olsun." ifadelerine yer verdi.

Altınokta Körler Derneği Başkanı Musa Demiryarar ise "Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve bu Ramazan da böylesine anlamlı bir çalışma yapan Amasya İl Müftülüğüne teşekkür ederim." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan