Amasya İl Müftülüğü tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Ruhu" konulu konferans düzenlendi.

Müftülüğümüz Konferans Salonu’ndaki konferansa 29 Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Çelebi konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılışında konuşan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "15 Temmuz ruhunu yaşatmak lazım, yaşamak lazım, unutmamak lazım. 15 Temmuz Türk halkının istiklaline, istikbaline ve geleceğine karşı yapılmış en büyük kalkışma idi. Bizim de evlatlarımızın bizden öncekilerin bize bıraktığı manevi ve maddi mirasların unutulmaması için bu gibi tehlikelerin herzaman olacağını bilmemiz lazım. 15 Temmuz din istismarı adına yapılan bir kalkışmaydı. Bu vesileyle bizlere ne kadar büyük bir görevin düştüğünü daha iyi anlamamız lazım. Bu duygu ve düşüncelerle  davetimize icabet edip, bugün bizlerle bir araya gelen ve çok güzel bilgilerini bizlerle paylaşacak olan Hocamıza ve misafirimiz eşine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. İlyas Çelebi, 15 Temmuz’un karanlık gecesinde toplumun bütün kesimlerinden insanların farklılıklarını bir yana bırakarak vatan, millet ve bayrağı için tanklara ve silahlara göğsünü siper ettiğini hatırlattı.

Milletimizin verdiği kahramanlık mücadelesinin ve o gecenin sabahında yazılan kahramanlık destanının bundan sonraki nesillere bağımsızlığın, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne rehberlik edeceğini vurgulayan Çelebi, 15 Temmuz’un Türkiye Cumhuriyeti'nin, gencinden yaşlısına her etnik gruptan yüzlerce insanın kahramanlığının bir sembolü olduğunu söyledi.

15 Temmuz’da milletçe yeniden dirilip ayağa kalkarak sömürgecilere, işbirlikçilere ve birliği tehdit eden tüm güçlere karşı durulan o günün unutulamayacağını ifade eden Prof. Dr. İlyas Çelebi "15 Temmuz’un karanlık gecesinde milletimiz aynı Çanakkale’de olduğu gibi istiklal ve İstikbal mücadelesi vermiştir." dedi.

- 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri 15 Temmuz'u andı

Öte yandan Amasya İl Müftülüğüne bağlı Fatma Zehra Betül 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Amasya Gençlik Kolları işbirliğinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle program düzenledi.

Fatma Zehra Betül 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nde eğitim gören minik öğrenciler, hocalarıyla birlikte hazırladıkları programda şiirler okudu, ilahiler söyledi. Yapılan dualarla 15 Temmuz şehitlerini andı.

Programda miniklere, 15 Temmuz hain darbe girişimini engelleyen ruh, vatan ve millet sevgisi anlatıldı.

Program sonunda öğrencilere TDV Amasya Gençlik Kolları tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan