Amasya İl Müftülüğünce merkeze bağlı Büyük Kızılca, Dadı ve Aksalur köylerinde mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin çocukları için "Çadırkent Ku'an Kursları" açıldı.

Çadırlarda Kur'an öğrenen çocuklarla bir araya gelen İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, geçen yıl sadece Büyük Kızılca köyünde açılan Çadırkent Kur'an kurslarına bu yıl Aksalur ve Dadı köylerinin de dahil edildiğini söyledi.

İl Müftüsü Ayvaz, "Geçen yıl başlattığımız bu projeyi bu yıl da devam ettiriyoruz. Biz 83 milyonla bir Türkiye'yiz ve büyük bir aileyiz. Bu ailelerin çocukları da bizim evlatlarımız. Çocuklara her şart ve ortamda değer veren Peygamber Efendimizin (s.a.s.) ümmeti olarak kendi imkanları ile kurs alamayan çocuklarımıza hizmet götürüyoruz ve onların yanında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Ziyaretlerimizde Çadırkent'te yaşayan kardeşlerimizin ve yöre halkının bu çalışmaya karşı verdiği olumlu dönüşler bizleri de mutlu etmektedir. Ben Çadırkent Kur'an Kursuları'na katkılarından dolayı Valimiz Mustafa Masatlı'ya, Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve kurs açılan köylerimizin halkına teşekkür ederim." dedi.

Kurs hocalarından çalışmalarla ilgili bilgi alan Müftü Ayvaz, öğrencilerle bir süre sohbet ederek çeşitli ikramlarda bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan