Amasya İl Müftülüğü, mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin çocuklarını Kur’an’la buluşturdu.

İl Müftülüğünce Büyük Kızılca Köyü’nde açılan Çadırkent Kur’an Kursu’nda çocuklar, Kur’an’ı Kerim öğrenerek, temel dini bilgiler eğitimi alıyor.

 - Amasya’da bir ilk

Çocukların Kur’an öğrenme sevincine ortak olan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, önemli olan çocukların yetiştirilmesi olduğunu vurgulayarak “Büyük Kızılca Köyü sınırları içerisinde yapılan Çadırkent Kur’an Kursu  Amasya’da bir ilktir. Bu proje bundan sonraki yıllarda da ilimize mevsimlik işçi olarak gelen kardeşlerimizin bulunduğu yerlerde de uygulanacaktır. Biz 83 milyonla bir Türkiye’yiz ve büyük bir aileyiz. Bu ailelerin çocukları da bizlerin evlatları. Peygamberimiz de (s.a.v.) çocukların taleplerine saygı duyar, onlara değer verir, hak ve adalet duyguları içinde yetiştirilmelerine de büyük önem verirdi. Çocuklara her şart ve ortamda değer veren Efendimizin (s.a.v.) ümmeti olarak kendi imkanları ile kurs alamayan çocuklarımıza hizmeti biz götürmeliyiz ve onların yanlarında olmalıyız. Ziyaretlerimizde Çadırkentte yaşayan kardeşlerimizin ve yöre halkının bu çalışmaya karşı verdikleri olumlu tepkiler bizleri de mutlu etmektedir. Ben Çadırkent Kur’an Kursu’nun açılmasına katkı sağlayan Valimiz Mustafa Masatlı’ya, Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Büyük Kızılca Köyü halkına teşekkür ederim.” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Kur’an kursu öğreticileri ise burada bulunan halkın açılan Kur’an kursu’ndan çok memnun kaldıklarını, kursa gelen çocukların “Siz bu kursu açmadan önce buradan gitmek istiyorduk, bu kurs açıldıktan sonra gitmek istemiyoruz.” dediklerini belirttiler.

Kur’an Kursu’nun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Büyük Kızılca Köyü Muhtarı Osman Türkmen, “İlimizin tarımına katkı sağlamak için köyümüze gelen kardeşlerimizin çocukları için yapılan bu hizmet yöre halkımız tarafından da olumlu karşılanmakta ve desteklenmektedir.” dedi.

Çadırkentte yaşayan aileler de “Yıllardan beri buralara çalışmak için geliyoruz. İlk defa böyle bir hizmetle karşılaşıyoruz. Çocuklarımızın dini eğitimden uzak kalmayacakları için çok memnunuz. Bizlere bu hizmeti sunan devletimize, valimize, müftülüğümüze ve muhtarımıza teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandılar.

Çocuklara çeşitli ikramların yapıldığı ziyarette İl Müftü yardımcısı Yılmaz Özbakır da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan