Amasya İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı düzenledi.

Belediye Kültür Merkezi’nde pandemi tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen programa Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoban, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, kurum müdürleri, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Hz. Peygamber’in doğduğu haftanın Diyanet İşleri Başkanlığınca "Mevlid-i Nebi Haftası" olarak kutlandığını hatırlatarak, haftanın bu yıl "Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla kutlanacağını anımsattı.

Hz. Peygamber’in hayatından kesitler paylaşarak konuşmasına devam eden Müftü Ayvaz, Hz. Peygamber'in (s.a.s.) örnekliğinde bir hayat tarzı ile ailenin kurulmasının ve çocukların yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Hz. Peygamber’in çocuklara olan ilgisini ve sevgisini örneklerle dile getiren Müftü Ayvaz, haftanın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon ve kısa filmlerin de gösterildiği program, minikler tarafından hazırlanan gösteri ve sunumlarla devam etti.

Program,  Amasya Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Birbirimize Uzak Duralım, Allah’a Yakın Olalım" temalı fotoğraf yarışması ve "Gençlik, Cami ve İlim" deneme yarışmasının ödül töreni ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan