Taşova İlçe Müftülüğünce lise öğrencilerine yönelik düzenlenen "Kırk Ayette Peygamberimizi Öğreniyoruz" temalı bilgi yarışmasının finali yapıldı.

İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen final programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sonrasında öğrencilere hitap eden İlçe Müftüsü Harun Yılmaz, “Gençliğe Değer projesi kapsamında gençlerimizin Kur'an-ı Kerim’i ve Peygamberimizi daha iyi öğrenmeleri amacıyla ilçemiz lise öğrencileri arasında ödüllü bir yarışma tertip ettik. Yarışmaya okullardan 90 kadar öğrencimiz katıldı. Okullarımızın kendi içlerinde gerçekleştirdikleri yarışmalarda ilk ikiye giren öğrencilerimiz, finalde okullarını temsilen yarışacak. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize tebrik ediyoruz. Çaba ve gayretlerini takdir ediyoruz." dedi.

Müftü Yılmaz'ın açış konuşmasının ardından yarışmaya geçildi.

Komisyon üyeleri, okullarını temsilen yarışmaya katılan öğrencilere ayetlerle ilgili yirmi soru yöneltti.

Büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmada, Şehit Bekir Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit İdris Bolat Anadolu Lisesi öğrencileri başa baş bir mücadele sergileyerek tüm sorulara doğru cevap verdi.

Komisyon üyelerince belirlenen son soru yarışmanın birincisini belirledi. Soruyu doğru cevaplayan Şehit Bekir Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birinci oldu.

Yarışma sonrasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi.

Ayrıca İlçe Müftülüğü tarafından yarışmaya katılan tüm öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Peygamberimizin hayatıyla ilgili kitaplar hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan