Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının “Yemen’e Sessiz Kalma” sloganıyla başlattığı yardım kampanyasına, 4-6 yaş grubu miniklerinin yardım seferberliği sürüyor.

Haber merkezimize her gün, Türkiye’nin bütün illerinden ve ilçelerinden, harçlıklarını Yemenli arkadaşlarına göndermek isteyen çocukların haberleri ulaşıyor.

Bu kez adres Afyonkarahisar…

Afyonkarahisar Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri, kendi elleriyle özenle hazırladıkları birbirinden güzel “İyilik Kumbaraları”nı, İl Müftü Vekili Muhammet Ali Özer’e teslim ettiler.

Umre için biriktirdiği parayı bağışladı

Ziyaret esnasında minik bir öğrenci, bir yıldır umreye gitmek için para biriktirdiğini, televizyonda açlıktan dolayı acı çeken Yemenli arkadaşlarını görünce çok üzüldüğünü ve biriktirdiği parayı o çocuklara göndermek istediğini söyledi. 

Biriktirdiği parayı teslim eden öğrenci, bu davranışı ile orada bulunanlara duygusal anlar yaşattı.

"Çocuklarımız yetişkinlere örnek oldu"

Öğrencilere bu davranışlarından dolayı teşekkür eden İl Müftü Vekili Muhammet Ali Özer: “Görüyorum ki sizin yaşınız küçük ama yüreğiniz büyük. Sizin gibi iyilik bilinci ile yetişen evlatlarımızı görünce ülkemizin geleceğine dair umutlarımız çoğalıyor. Sizi böyle duyarlı yetiştiren ailelerinizi ve size emek veren hocalarınızı da tebrik ederim.” dedi. 

Müftü Özer’in yaptığı hayır dualarının ardından minikler çeşitli hediyelerle uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan