Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri düzenledikleri kampanyalarla İyilik Konutları'na destek oluyor.

Bu kapsamda Amasya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi, "Haydi Amasya, İyilik Kervanına Sen de Katıl" sloganı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na destek olmak amacıyla kampanya başlattı.

Kampanya hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, şu bilgileri paylaştı:

"Suriye’de bir insanlık dramı yaşanmakta ve biz insanların bu durumuna seyirci kalamayız. Amasya halkı olarak 'İyilik Konutları' kampanyasına güçlü bir destek oluşturarak var olan güce güç katmalıyız. Sınırımızın hemen ötesinde yaşayan bu kardeşlerimiz için her türlü insani koşulların düşünüldüğü 28 metrekare büyüklüğünde iki odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan ve her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme İyilik Konutları inşa ediliyor. Son günlerde yağan sağanak yağmur neticesinde çadırlarını selin götürdüğü, yatak ve diğer eşyaların çamura battığı bölgedeki kardeşlerimize imani ve vicdani sorumluluğumuzun gereği olarak yürütülen bu kampanyaya, Amasya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi olarak desteklerinizi bekliyor, tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan