Amasya Müftülüğü, 2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları açılışı dolayısıyla bir program düzenledi.

Programda katılımcılara hitap eden Vali Dr. Osman Varol, “Yaz kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımızın millî ve manevi değerlerini öğrenmeleri yarınlarımız açısından çok önemli. Ben bu vesileyle başta İl Müftümüze ve bütün hocalarımıza şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu ise şunları kaydetti:

“Çocuklarımız, Yüce Rabbimizin bizlere en büyük hediyesidir, onlar göz aydınlığımızdır, Yaradan’ın bizlere emanetidir. Bizler bu emanetlere en güzel bir şekilde sahip çıkmalıyız. Çocuklarımızı bir taraftan çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatırken diğer taraftan da millî ve manevi değerlerimizi öğretmeliyiz.

İşte yaz kurslarımız bu manada çok önemlidir. İlimiz genelindeki cami ve kurslarda 688 hocamız 8 hafta boyunca yaklaşık 12 bin çocuğumuza eğitim verecekler.”

Konuşmaların ardından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “Ramazan ve İnfak” temalı kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı, Kur’an kursu öğrencileri tarafından okunan ilahiler, şiirler ve program sonunda yapılan ikramlarla son buldu.

Amasya Müftülüğünce Sultan Bayezid Camii’nde düzenlenen programa Amasya Valisi Dr. Osman Varol, İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, kurum amirleri, öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan