Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan Veysel Bakır, hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazandı.

Bakır için Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumunda "Hafızlık Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, insanın hayatta farklı olaylarla karşılaşabileceğini belirterek kişilerin başına gelen olaylardan ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Hafız olarak ceza sürecini bir kazanıma dönüştüren Bakır'ı tebrik eden Başsavcısı Yazıcı, cezaevinde din hizmeti sunan din görevlilerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Hafızlığın önemini vurgulayan İl Müftüsü Mustafa Tekin ise cezaevindeki manevi destek ve rehberlik hizmetlerini önemsediklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Hafızlık belgesi almaya hak kazanan Veysel Bakır, yaşadığı duyguların tarifinin imkansız olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Bir birey kendini geliştirmek istiyorsa hiçbir şekilde geçmişe takılı kalmaması gerekir. Ben buna inanıyorum ve beş buçuk senedir buna inandığım için bunu kendime düstur edinerek her gün kendime yeni bir şey katmaya çalışıyorum. Yetişmemde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Program hafız Bakır'a Cumhuriyet Başsavcısı ve diğer katılımcıların hediye takdimiyle son buldu.

Törene Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdullah Rençber, kurum müdürleri, personel, hükümlüler ve Veysel Bakır'ın ailesi katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan