Amasya İl Müftülüğü 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale şehitleri başta olmak tüm şehitler için Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

Sultan Beyazıt Camii'nde düzenlenen programda, din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim, ilahi ve Mevlid-i Şerif okundu.

Ardından camiyi dolduran cemaate hitap eden İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu şöyle konuştu:

“Bundan tam 104 yıl önce Çanakkale’de çok müthiş bir mücadele ortaya koyduk. Sadece Çanakkale mi? Hayır! Savaştığımız 9 cepheden Çanakkale, sadece birisiydi. Çanakkale Zaferi'nin hangi şartlarda kazanıldığını Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal şöyle anlatır: ‘Karşılıklı siperler arasında mesafe 8 metre. Yani ölüm muhakkak kaçınılmaz. Birinci siperdekilerin hepsi şehit oluyor, ikinci siperlerdekiler yıldırım hızıyla hemen onların yerlerini alıyor, fakat ne kadar imrenilecek soğukkanlılık ve tevekkül ki üç dakika sonra öleceğini biliyor ama en ufak sarsılma, çekilme, korku ve endişe belirtisi yok. Bilenler Kur’an-ı Kerim okuyor, bilmeyenler salavat getiriyor ve cennete gitmeye hazırlanıyor. İşte Çanakkale ruhu budur.’’

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, şehitler için okunan hatm-i şeriflerin duasının yapılmasıyla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan