Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülen "Yolumuz İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında, Amasya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi koordinesinde " Desteklerinizle Artık Üşümeyecekler " sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 3 tır dolusu insani yardım malzemesi düzenlenen törenle Suriye’nin İdlib kentine uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan Vali Mustafa Masatlı, İdlib bölgesindeki hayat şartlarının zorluğunu hatırlatarak yardım kampanyasında emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti.

İl Müftüsü ve TDV Amasya Şubesi Başkanı Durmuş Ayvaz ise, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu ‘Yolun İyilik Olsun’ kampanyası ile beraber Suriye'de, İdlib'te gerçekten insani yaşam koşullarının dışında bir yaşam süren kardeşlerimizi yalnız bırakmak istemedik. Gönderecek olduğumuz yardımlarla onların çorbasında bir sıcaklık, hanelerinde bir ısı, yüzlerinde bir gülücük,  çocukların dünyalarında bir neşe olması vesilesiyle Amasya İl ve ilçe müftülüklerimizin başlatmış olduğu kampanya kapsamında Amasyalı hemşerilerimizin destekleriyle hazırlamış olduğumuz 3 tır yardımla ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bir nebze olsun katkı sağlamış olacağız. Bu yardımlar içerisinde 800 torba un,  500 torba kömür ve 1 tır ayni yardım bulunmaktadır. Bu kampanyaya destek veren, emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve Amasya halkımıza teşekkür ederim.” dedi.

Yapılan duanın ardından yardım tırları Suriye'ye doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan