Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen proje kapsamında Amasya’da yeni evli olan ve evlilik hazırlığı yapan çiftlere yönelik ‘Evliliğe İlk Adım’ semineri düzenlendi.

Bu kapsamda İl Müftülüğünde nikahları kıyılan ihtiyaç sahibi 17 çifte Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Amasya Şubesi ve TDV Danimarka Şubesi işbirliğinde hediye çeki takdim edildi.

Yeni evli çiftlerle bir araya gelen İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, “Amasya İl Müftülüğü olarak ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik ediyoruz. Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Müftü Ayvaz, “Yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla da seminerler düzenlendik. Ayrıca nikahları İl Müftülüğümüz tarafından kıyılan ihtiyaç sahibi 17 çiftimize evlilik hediyesinde bulunduk. Tüm çiftlerimize, uzun ömürlü, mutlu ve huzurlu evlilikler sürdürmelerini diliyorum." diye konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan