Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Sarıkaya başkanlığında, İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Kazan, Amasya İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Avcı, Gökmedrese Camii İmam Hatibi Hasan Ocak’ın jüri üyesi olarak görev yaptı.

Müftü Keşvelioğlu “Öncelikle bu yarışmanın böyle güzel bir mabette gerçekleşmesi bizler için onur vesilesidir, bu yarışma kaybedeni olmayan güzel bir yarışmadır, illerinde birinci olan hocalarımız bu yarışmaya katılıyorlar. Burada birinci seçilen yarışmacının Türkiye finalinde de birinci olmasını diliyor, programımıza teşrif eden siz değerli kardeşlerime teşekkür ederim.” dedi.

Komisyon Başkanı Ali Sarıkaya’nın kuralları hatırlatması ve başarı dileklerinden sonra yapılan yarışmaya Rize’den katılan Sait Nuri Kandemir birinci, Sinop’tan Ali Burak Baldöken ikinci, Samsun’dan Erol Büyükdeniz üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan Sait Nuri Kandemir 29 Eylül 2019 tarihinde İzmir’de yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Yarışma sonunda birinci olan yarışmacıya çeyrek altın, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara gram altın, diğer yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan