Amasya İl Müftülüğü, Orman Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

15 Temmuz Şehitleri anısına Hz. Ömer Camii bahçesinde gerçekleştirilen “251 Şehit İçin 251 Fidan” temalı etkinliğe Amasya Valisi Mustafa Masatlı, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, kurum müdürleri, din Görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Mustafa Masatlı fidan dikimi öncesinde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: 

“15 Temmuz 2016’da Ülkemiz tarihimiz boyunca karşılaşmadığımız bir ihanete maruz kalmış ve bir grup FETÖ’cü alçak milli iradeye, demokrasiye darbe vurmaya kalkmıştır. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu ve Milletine seslenişi sonucu, Asil Milletimizin meydanlara çıkmasıyla bu hainler emellerine ulaşamamıştır. Bu mücadele esnasında 251 vatan evladı Şehadete yürümüştür. Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün yıldönümü öncesinde, bu kahramanlarımızı tekrardan anmak maksadıyla böyle bir etkinlik düzenledik.

O gün vatan, bayrak ve istiklalimiz için toprağa düşen Şühedanın anısına bugün taze fidanları toprakla buluşturuyoruz. Aziz Şehitlerimizin hatıraları gönüllerimizde yaşayacak ve emanetleri olan ailelerinin de Devletimiz daima yanlarında olacaktır. Bu vesileyle 15 Temmuz Şehitlerimiz ile bu topraklar için mücadele eden tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Gazilerimize ise sağlık ve huzur dolu uzun ömürler diliyorum. Rabbim 15 Temmuz ihaneti gibi musibetlerle bu milleti bir daha karşılaştırmasın.” 

Konuşmaların ardından 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sırasında şehit olan 251 şehit anısına 251 çam ağacı fidanı toprakla buluşturuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan