Amasya İl Müftülüğü tarafından Helvacı ve Ziyaret kasabası Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 67 öğrenci için Hafızlık Merasimi düzenlendi.

Programda selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Keşvelioğlu, ilk hafızın Peygamber Efendimiz (s.a.s.), ondan sonrasında ise vahiy kâtiplerinin olduğunu, o günden itibaren Kur’an’ı ezberleyerek zihinlerinde muhafaza edenlerin Allah katındaki değerini ifade etti. Keşvelioğlu, hafızların Kur’an-ı Kerim’i zihinlerinde hıfzettikleri gibi Kur’an’ın da hayatlarında muhafız olmasını istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Ayten Koç, konuşmasında ayet ve hadislerle hafızların “canlı Kur’an” addedildiğine değindi. 

Yapılan konuşmaların ardından hafız olan öğrencilere belgeleri ve hazırlanan hediyeler protokol üyeleri tarafından verildi.

İlahi, salavat ve tekbirlerin yer aldığı Hafızlık Merasimi, okunan aşr-ı şeriflerin ardından İl Müftü Yardımcısı Emine Uysal’ın yaptığı duayla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan