Amasya İl Müftülüğüne bağlı Büyükağa ve Şehit Alper Kalem Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayıp, Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan öğrenciler için "Hafızlık Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

İl Müftülüğünde düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Sınavda başarılı olarak Hafızlık belgesini almayı hak eden öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çok çalıştınız, gayret ettiniz, uykularınızdan da ödün verdiniz ama Hafızlık ile taçlandınız, Hafızlık belgesi almaya hak kazandınız. Amasya Müftülüğü olarak hafızlığa ve hafızlarımıza önem veriyoruz. Sizler yürüyen yaşayan Kur’anlarsınız. Bu sebeple hafızlık dünyada kıyaslanamayacak kadar yüce bir makamdır. Peygamber efendimiz de hafızlara çok önem vermiş. Biz de peygamber efendimizin yolundan gidiyoruz." dedi.

Hafızlara tavsiyelerde de bulunan İl Müftüsü Ayvaz, "Hafız olmak kolay değil ama muhafaza etmek daha da zor. Hafızlığınızı unutmama adına bundan sonra Kur’an’a daha çok zaman ayırmanız ve Kur’an-ı daha çok okumanız gerekiyor." İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Törene İl Müftü Yardımcısı Berrin Çelebi, Şube Müdürü Seyhan Elmacı, Kur’an Kursu öğreticileri, hafızlar ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan