Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, virüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından başlatılan uzaktan eğitimler sürüyor.

Bu kapsamda Amasya İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında, hafızlık eğitimini uzaktan eğitim metoduyla sürdüren 51 öğrenci mezun oldu.

Hafızlık eğitimine başlayan öğrenciler, örgün olarak devam ettikleri hafızlık eğitimlerini, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim metoduyla tamamladı.

Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Amasya genelinde hafızlık Kur'an kurslarında eğitimlerin uzaktan sürdürüldüğünü belirterek şöyle devam etti:

"Özellikle uzun ve titiz bir planlamayı gerektiren hafızlık sürecinde öğrenciler, uzaktan eğitim yöntemiyle her gün düzenli olarak yaptıkları ezberlerini hocalarına görüntülü aramayla dinletiyor. Hafızlık hocaları ve öğrencilerinin büyük bir fedakârlık ve samimiyetle sürdürdükleri eğitimler, sabah ezanı saatlerinde başlayarak gün boyu devam ediyor. Bu şekilde devam eden bir aylık eğitim süresinde 13 kız, 38 erkek olmak üzere 51 öğrencimiz hafızlığını tamamlayarak mezun oldu. Kurs idarecileri nezdinde hafızlığını uzaktan eğitimle tamamlayan 51 öğrencimize, özveriyle eğitim faaliyetlerine devam eden hafızlık hocalarımıza ve bu süreçte evlatlarına yardımcı olan velilerimize teşekkür ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan