Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, bayan il müftü yardımcısının atanmasının bayanlara yönelik hizmet açısından önemli olduğunu belirterek, “bayan il müftü yardımcımızın göreve başlaması ile Kur’an kurslarımızdaki öğrencilere, KYK ve Diyanet Evlerinde bulunan kız öğrencilerimize yönelik yapılan dini ve kültürel faaliyetlerimiz daha çok artacaktır” dedi. Göreve başlayan Emine Uysal’a başarılar diledi. 

Emine Uysal kimdir?

1987 yılında Amasya’da doğdu. 2009 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. RTE Üniversitesi İslam Hukuku Anabilim Dalı’nda “İslam Hukuku Açısından Kadın Bedenine Yapılan Estetik Müdahaleler” başlıklı yüksek lisans tezini çalışmaktadır.

2010 yılında MEB’te öğretmen olarak başladığı çalışma hayatına Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Kur’ân Kursu Öğreticisi ve Vaiz olarak devam etti. 2014 - 2017 yılları arasında İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde ihtisas eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul/Bakırköy Cezaevi Vaizi olarak atandı. 2018 Eylül ayı itibariyle Amasya İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başlayan Uysal, Arapça bilmektedir.

Editör: Mehmet Çalışkan