Amasya Müftülüğünce II. Sultan Beyazıt Camii müştemilatında yapımı tamamlanan Diyanet Yayınevi ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu hizmete açıldı.

Açılış programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, İl Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, Jandarma Alay komutanı Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selamla konuşması yapan İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, “Yayınevimizde kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuklarımız olmak üzere toplumun her kesimine hitap eden Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından birçok eseri bulabileceksiniz. Yayınevimizin Amasya’nın eğitim, kültür, ilim ve irfan hayatına katkıda bulunmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığının rehberlik ettiği yayınların takip edilmesinin önemli olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

“Gençlerimizin zihnini ve kalbini çelecek ortamlara karşı, onları sahih bilgi içeren kitaplarla buluşturan mekânlara ihtiyacımız var. Diyanet Yayınevi bu manada çok önemlidir. Sizlerden de istirham ediyorum; buradan aldığınız kitapları okuyun ve okutun. Zira hem aileyi hem çocuklarımızı hem de kendimizi korumak için mutlaka kitaba yönelmek gerekmektedir.”

Vali Osman Varol ise; “Bugün burada, ecdadımızın tüm dünyaya inancının ve medeniyetinin büyüklüğünü haykırırcasına, 500 yıl önce inşa ettiği bu muhteşem mabedin gölgesinde, böyle hayırlı bir vesileyle sizlerle bir araya gelmekten çok büyük bir memnuniyet duyuyorum.” ifadesini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Diyanet Yayınları Satış Yeri ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu açılışı gerçekleştirildi.

Burhan İşliyen Amasya’da hafızlık öğrencileri ile buluştu

Öte yandan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Amasya'da, yatılı hafızlık eğitimi verilen Büyükağa Medresesi’ni ziyaret ederek hafızlık talebeleriyle bir araya geldi.

Yapımı devam eden Şehitler Camii ve Müftülük hizmet binası inşaatında incelemelerde bulunan İşliyen, çalışmalar tamamlanınca Amasya’ya yakışan daha güzel mekânlarda daha faydalı hizmetler sunulacağını belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan