Konya'da katıldığı Uluslararası İhdita Kongresi'nde, "her doğan çocuğun İslam fıtratı üzere doğduğu" mealindeki hadis-i şerifi okuyan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a yönelik linç girişimine tepkiler sürüyor.

Özellikle sosyal medyada yeni bir fitne ateşi yakmak isteyen Tele1 Televizyonu ile T24 tarafından kasıtlı olarak başlatılan linç kampanyası, gerçeklerin ortaya çıkmasıyla birlikte ifşa oldu.

Din ve Diyanet'i operasyon masasına yatırma girişimi

Diyanet'in bütçesi başta olmak üzere fetva haberleri, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın yaptığı konuşmalar, açılış duaları gibi bir çok konuda, bir devlet kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığını hedef gösterme ve operasyon masasına yatırma girişiminde bulunan bu kesimin açık bir din cahili ve din düşmanı oldukları bir kez daha gözler önüne serildi.

Peygamber Efendimize yapılan eziyetlerin benzeri

Birlik ve beraberliğin ana harcı olan İslam'a yönelik saldırılar, akıllara, İslam'ın ilk yıllarında Peygamber Efendimize (s.a.s.) yapılan saldırı ve eziyetleri getirdi.

Yüce Allah tarafından İslam'ı tebliğ görevi verilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), müşrikler tarafından öldürülme girişimine varıncaya kadar defalarca türlü eziyetlere maruz kalmıştı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Yıldırım'dan açıklama

Başkan Erbaş'a yönelik saldırıların ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım bir açıklama yaparak Başkan Erbaş'ın okuduğu hadis-i şerifin detaylarını paylaştı.

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü

Linç girişimin ardından birçok sosyal medya kullanıcısı "Ali Erbaş" başlığı altında tepkisini dile getirdi.

İşte o tepkilerden bazıları:

Editör: Mehmet Çalışkan