Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kastamonu'da düzenlenen Mevlit Kandili Programı'na katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilahiler okundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun kadim bir şehir olduğunu belirtti.

Erbaş, "Kastamonu şehrimizin bu muhteşem camisinde Milli Mücadele dönemlerinde İslam şairi, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un insanımızı Milli Mücadele'ye teşvik etmek, hep birlikte milletimizi, vatanımızı korumak, düşmanlara karşı muhafaza etmek için kürsüsünden vaz'u nasihatte bulunduğu Nasrullah Camisi'nden hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum." dedi.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos'ta sel felaketi yaşandığını hatırlatan Erbaş, "Tarihte eşine pek rastlanılmamış büyük bir afet yaşadı bu şehrimiz. Sel afetinde vefat eden kardeşlerimiz oldu. Gerek burada gerekse ülkemizin farklı bölgelerinde selden, depremden, yangından ve çeşitli afetlerden dolayı vefat eden kardeşlerimizin ruhları şad olsun." diye konuştu.

Vefa toplumu olabilmenin büyük bir nimet olduğunu anlatan Erbaş, "vefa" kelimesinin Kovid-19 sürecinde sıklıkla duyulduğunu belirtti.

Vefa destek gruplarının Kovid-19 sürecinde yoğun şekilde çalıştığına işaret eden Erbaş, “Sevgili Peygamberimizin insanlığa kazandırdığı değerleri anlatmaya devam edeceğiz. Her yıl Mevlid-i Nebi Haftası’nda bir konuyu ele alıyoruz. O konunun Allah Resulü Efendimiz örnekliğinde insanlara tanıtılmasını yapmaya çalışıyoruz. Bu seneki konumuzda Peygamberimiz ve Vefa Toplumu. Vefa toplumu olabilmek ne büyük bir nimet. Bu kelimeyi özellikle salgın hastalık döneminde çok duyduk değil mi? Vefa Destek Grupları, illerimizde valilerimizin önderliğinde çeşitli kurumlardan kardeşlerimiz, grup grup çalıştılar. Evlerinde hasta olan kardeşlerimize yardım götürdüler. Maaşlarını çektiler evlerine götürüp kendilerine teslim ettiler. Alışverişlerini yaptılar, ekmeklerini aldı götürdüler. Hasta olanların ilaçlarını götürdüler. Şu bağlılığa bakar mısınız? Şu vefaya bakar mısınız? Yeryüzünün en vefakâr insanı Allah Resulü Efendimizin ümmetine de bu yakışırdı." ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, konuşmasının devamında Mevlid Kandili'nin önemi ve Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili bilgi verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan