Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Üsküdar Müftülüğünün personeli için düzenlediği sahur programında din görevlileriyle bir araya geldi.

Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine değinerek, “Mahallelerimizde mutlaka 4-6 yaş sınıfı açılması lazım. Şu anda 200 bine yakın çocuğumuz oldu ve 10 bin civarında sınıfımız var. Çocuklarımızı 7 yaşından önce onların yetişmesinde ve karakterlerinin oluşmasında bizim katkımızın olması lazım. İstikbalimizi kendilerine emanet edeceğimiz gençleri yetiştirmiş olacağız.” dedi.

Başkan Erbaş, Vefa destek grupları ile ilgili olarak memnuniyetini de dile getirerek “Vefa destek gruplarımız kaymakamlarımızın, valilerimizin dillerinden düşmüyor. Hocalarımız bizim o dönemde en büyük yardımcılarımız oldu diyorlar. Tabi ki böyle olmalıydı ve böyle de oldu. Çünkü biz toplumun rehberleriyiz.” ifadelerini kullandı.

“İmamlarımız gençlerimize sahip çıkıyor”

İmamların camileri sadece namaz kılınan yer olarak kullanmadıklarını, aynı zamanda bir mektep haline getirerek, gençlere sahip çıktıklarını belirten Başkan Erbaş, “Diyoruz ki her hocamız 10 gençle ilgilensin bunu ben çok önemsiyorum. Eğer biz bir gencin kalbine girebilirsek hem dünyada mesut oluruz hem de ahireti kurtarırız.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan