"İtibar suikastı yapmak, bir eleştiri değildir"

Elbette bizler eleştiriyi daha iyi işler yapmak adına bir imkân olarak kabul ediyoruz. Ancak yalan-yanlış bilgilerle güzide bir kurumu ve onun mensuplarını karalamak, itibar suikastı yapmak, bir eleştiri değildir. 

Bir de zaman zaman medyada, hizmetlerimizi anlamakta zorlanan, hatta çocuklarımızın ve gençlerimizin camilere gelmesini, etkinliklerimize katılmasını hazmedemeyen kimselerin varlığına da ne yazık ki şahit oluyoruz. Bunlar, her türlü faaliyetimizden rahatsız oluyorlar.

İzcilik etkinliğindeki gençlerimizle buluşuyoruz, rahatsız oluyorlar.

Gençlerimiz istismarcı yapıların tuzaklarına düşmesin, dinimizi, medeniyetimizi tanısın diye çalışıyoruz, rahatsız oluyorlar. Hatta birlik beraberlik ve kardeşlikten bahsediyoruz, yine rahatsız oluyorlar. 

Ayet ve hadisin farkını bilmeyecek kadar konunun uzağındalar ama dini konuları kritik ediyorlar.

Bütün bunları üzülerek ve acıyarak takip ediyoruz. 

Bilinmelidir ki bir sorun varsa o da nesillerimizin inancından, medeniyetinden, geleneğinden, değerlerinden uzak kalmasıdır. Böyle bir nesil, zorluklarla nasıl mücadele edecektir. İnsanlık serüveninde kendi yolunu nasıl bulacaktır. Dahası istismarcı yapılar karşısında kendisini nasıl koruyacaktır.

Bizim tek bir gündemimiz var; o da din-i Mübin-i İslam’ın ilkeleriyle milletimize, ümmete ve insanlığa hizmet etmektir

Bu bizim hem iman ve Allah’a kulluk görevimiz hem de yasal sorumluluğumuzdur. 

Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın faydalı geçmesini, hayırlı çalışmalara medar olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

Ankara Valisi Vasip Şahin ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’in de birer konuşma gerçekleştirdiği toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığınca taşra teşkilatlarında yürütülen hizmetlere dair istişareler, sorun ve çözüm önerileri ele alınacak.

Toplantı 8 Aralık 2021 (Çarşamba) tarihinde Sonuç Bildirgesi'nin okunmasıyla sona erecek.

Editör: Mehmet Çalışkan