Hadis-i Şerif'ten yaptığı alıntı nedeniyle  Tele1 - T24 gibi medya kuruluşları tarafından hedef gösterilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a çirkin ifadeler kullanan Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'e tepkiler sürüyor.

STK'lardan ortak basın açıklaması

Aralarında Ordu Memur Sen, Ordu Diyanet Sen, Altınordu Din Görevlileri Derneği, ENSAR, İlim Yayma, TÜGVA, İHH ve Orimder gibi STK temsilcilikleri Ordu Memur Sen binası önünde ortak bir basın açıklaması yaparak, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a yönelik sözleri protesto ettiler.

Memur Sen Ordu Şubesi düzenlediği basın toplantısı ile linç girişimine tepki gösterdi.

Diyanet Sen Ordu 1 No'lu Şube Başkanı Kerim Alptekin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız, ülkemizin en köklü saygın kuruluşlarından birisidir. Konya'da katıldığı Uluslararası İndita Kongresi'nde, "Her doğan çocuğun İslam fıtratı üzere doğduğu" mealindeki hadis-i şerifi okuyan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocamıza yönelik sosyal medya ve bazı TV kanallarındaki asılsız ve art niyetli yapılan haberler ve paylaşımlarla bir linç kampanyasına şahit oluyoruz. Öncelikle altını çizerek belirtmek istiyorum. Başkanımızın söylediği ifadeler çocukların terbiyesine ilişkin bir hadisi şerif olup sahih hadis kitaplarında da yer almaktadır. Ancak bazı gazetecilerin hiç değişmeyen fıtratlarını ortaya koyarak azıcık İslami literatüre sahip bir insanın bilebileceği hadisi Diyanet İşleri Başkanının kendisi söylemiş gibi haber yapmaları cehaletlerinin ve suizan sahibi olduklarının göstergesidir. Görevi yüce dinimiz İslam'ın hakikatlerini sahih dini bilgi zemininde açıklamak olan Diyanet İşleri Başkanımızın ayet ve hadis okumasından rahatsız olanların iyi niyetlerinin olmadığını paylaşımlarındaki ideolojik kışkırtıcı ve nefret dilinden anlıyoruz.

Daha öncede Diyanet İşleri işleri Başkanının dua etmesini hazmedemeyenler ve Diyanetin bütçeden aldığı pay üzerinden gerçekleri yansıtmayan ithamlarda bulunanlar, yayıncılık etiği gözetmeden doğru olmayan haberleri servis etmişlerdi.

Buradan, Diyanet İşleri Başkanlığına kasıtlı olarak saldıranlara sesleniyoruz

Doğumundan ölümüne kadar insanımıza hizmet eden, toplumun birliğinin beraberliğinin sağlanmasında çimento işlevi gören kurumumuza yönelik itibar suikastlarına neden hamlelerinizin ne ideolojinize ne siyasi görüşünüze ne ülkemize nede milletimizin huzuruna, geleceğine en ufak bir katkısı yoktur. Din, ahlak ve dindarlıkla ilgili meseleler mevzu olduğunda farklı gerilimlere, çatışmalara, ayrışmalara sebep olunmaması için herkesten daha dikkatli ve sorumlu bir dil kullanması beklenilir. Bu nedenle geçmişten günümüze her türlü farklılığı demokratik bir potada eritebilmiş milletin mensupları olarak birbirimize karşı kullandığımız dilin daha saygılı olmasını beklememizin en temel hakkımız olduğuna inanıyoruz.

İçimizi acıtan bir açıklama nedeniyle üzüntümüzü ifade etmek istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında milletvekili Mustafa Adıgüzel'in twitter hesabından kendi hemşerisi olduğu için utanç duyduğunu dile getirmesini şiddetle kınıyoruz. İslam dini konusunda evrensel düzeyde güvenilen ve referans alınan, insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan bir kurumun başında ülkemizin birliği ve beraberliği için kuşatıcı, kucaklayıcı mesajlar veren hocamızın hemşerimiz olmasından bizler ise kıvanç duyuyoruz.
Bu meyanda burada bulunan on bir işkolunda hizmet eden Memur-Sen Altınordu Din görevlileri derneği ENSAR, İLİM YAYMA, TÜGVA, İHH VE ORİMDER olarak dün olduğu gibi bugün de ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanetimize ve onun saygıdeğer başkanına yapılan acımasız saldırılara karşı Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzu tek dil ve söylemle buradan ifade etmek istiyoruz.”
 

Editör: Mehmet Çalışkan