Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya İl Müftülüğü tarafından organize edilen ‘Yuvalar Kuruyoruz: Çeyiz ve Evlilik Yardımı Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Konya İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “İçinizden bekar olanları evlendiriniz” ayet-i kerimesini hatırlatarak, “Toplumun bel kemiği ailedir. Evlilik olmadan aile olur mu? Nikahta her zaman hayır vardır.” dedi.

“Nikahın mayasında sevgi, saygı, sabır ve muhabbet vardır”

“Nikah akit demektir.” diyen Başkan Erbaş, “Akit, yani karşılıklı sözleşme demektir. Bu sözleşmenin mayasında muhabbet var, sevgi var, saygı var, sadakat, sabır, selamet var. Bunlar olmadan olmaz.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, “İçinizden gücü yetenler evlensin. Çünkü evlilik, insanı kötülüklerden uzak tutar.” hadis-i şerifini hatırlatarak, “Peygamber Efendimiz, ‘Evleniniz, çoğalınız.’ buyuruyor. Peygamber Efendimiz, evliliği her zaman teşvik ediyor.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, evlilik konusunda vakıfların da katkısının önemli olduğunu belirtti.

Yeni evlenecek çiftlere çeyiz ve evlilik yardımı yapıldı

Türkiye Diyanet Vakfı ile Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında, yeni evlenecek çiftlere çeyiz ve evlilik yardımı yapıldı.

Törene, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ile evlenecek olan çiftler ve aileleri katıldı.

Konya İl Müftülüğünü ziyaret etti

Başkan Erbaş, daha sonra Konya İl Müftülüğünü ziyaret ederek Müftü Doç. Dr. Ali Öge’den Konya’da yürütülen din hizmetleri ve din eğitimiyle ilgili bilgi aldı.

14 bin 400 kişilik Millet Camii’nin inşaatını inceledi

Ayrıca Başkan Erbaş, Konya’nın Meram ilçesinde yapımı devam eden 14 bin 400 kişi kapasiteli Millet Camii’nin inşaatını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Editör: Mehmet Çalışkan