Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Manisa İl Müftülüğünce kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı düzenlenen hafızlık icazet merasimlerine katıldı.

Düzenlenen iki ayrı merasimde toplam 55 hafıza icazet verildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ilk olarak Yunusemre ilçesindeki Yeni Karaköy Camii’nde düzenlenen Muradiye Kız Kur’an Kursu İcazet Merasimi’ne katıldı. 

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, hafızlığın yeryüzünde insanoğluna nasip olabilecek en büyük nimetlerden biri olduğunu söyleyerek, “Kur’an-ı Kerim, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberi ve bir hakikat kaynağı olduğu için insana bir taraftan Rabbini, kendini ve kainatı tanıtırken diğer taraftan da varoluş gayesini, asil, onurlu ve tertemiz bir hayatın nasıl yaşanacağını göstermektedir.” dedi. 

“Kur’an-ı Kerim her yönüyle mucize bir kitaptır”

Kur’an-ı Kerim’in her yönüyle mucize bir kitap olduğunu kaydeden Prof. Dr. Erbaş, “Kur’an-ı Kerim ezberlenmesiyle, inişiyle, yazılmasıyla, okunmasıyla, kıraatiyle, üslubuyla, metoduyla mucizedir. İşte bu mucize kitap Kur’an-ı Kerim, insanlığa en güzel ahlakı öğretiyor. Aşırılıktan, azgınlıktan, her türlü kötülükten, yanlışlıktan insanları sakındırıyor.” diye konuştu. 

Erbaş, Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de, “Kur'an'ı biz indirdik, onun muhafızı da biziz.” buyurduğunu hatırlatarak, “Rabbimiz, hafızlar vesilesiyle Kur’an-ı Kerim’i muhafaza ediyor. Hafız muhafaza eden, koruyan demektir. Onlar nasıl Kur’an-ı Kerim’i korursa Kur’an-ı Kerim de hafızları korur. Burada bir müjde var. Ne mutlu Kur’an’ı koruyan hafızlarımıza.” değerlendirmesinde bulundu. 

Kur’an-ı Kerim'in insanı ve inanan toplulukları yücelten bir kitap olduğunu belirten Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

“Nice topluluklar bu kitaba ve onun gösterdiği ilkelere sarılarak yücelmişlerdir. Herkes Kur’an-ı Kerim’e hizmet ettiği kadar istifade eder. Ona değer verenin kıymeti, verdiği değere göre artacaktır. Kur’an’a yapılan hizmet asla ve asla karşılıksız kalmayacaktır. Biz Kur’an-ı Kerim’e gönlümüzü, aklımızı ve hayatımızı ne kadar açabilirsek, Kur’an-ı Kerim de bizlere bereketini, rahmetini, hakikatini, şefkatini o kadar açacaktır. Eğer biz kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edebilirsek, Kur’an-ı Kerim de bize dünyada izzet, itibar ve kudret kazandıracak ve ahirette de bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır.”

Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından hafızlığını tamamlayan 11 kız öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi. 

44 erkek öğrenci hafızlık icazeti aldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Manisa'da katıldığı bir diğer icazet programı ise Yunusemre İlçe Müftülüğüne bağlı Meydan Camii’nde gerçekleştirildi.

Karaköy Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için düzenlenen icazet töreninde konuşan Erbaş, “Rabbimiz Kur’an’ın indiriliş amacını bütün insanlığa bildiriyor. Kur’an-ı Kerim, en güzel ahlakı insana öğretir. Yanlışlıktan, aşırılıktan sakınmak için bir hayat rehberidir. İnsanı en doğru yola götüren bir kitaptır Kur’an-ı Kerim.” şeklinde konuştu. 

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) hafızları 'ümmetin en şereflileri' olarak nitelendirdiğini hatırlatan Erbaş, “Hafızlarımız; ne mutlu sizlere. Sizler ömrünüzün sonuna kadar Kur’an’ı koruyacaksınız. Ömrünüz boyunca Kur'an-ı Kerim neyi emrediyor, onları öğrenip insanların hizmetine sunacaksınız. Hafız olmanın şartlarını öğrenmek çok önemli. Bütün hafızlardan bunları bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Erbaş, konuşmaları sonrasında 44 erkek öğrenciye hafızlık belgelerini takdim etti.

Programlara Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Strateji Geliştirme Başkanı Hasan Güçlü, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, hafızlar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan