Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kardeşliğimiz zekâtla bereketlensin” sloganıyla düzenlenen “Zekât Organizasyonu Tanıtım Toplantısı”na katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam aleminin üç aylar diye ifade edilen zaman diliminden geçildiğini hatırlatarak, “Dua ettik Rabbimize, Allah Recep ve Şabanı bizim için mübarek kıl ve biziz Ramazan’a ulaştır diye hamdolsun Recep ayını tamamlamak üzereyiz inşallah Şaban ayı da hakkımızda hayırlı olur ve Ramazana hep birlikte ulaşırız. Ramazan mevsimine yaklaşıyoruz. Bu zamanları vesile kılarak iyilik ve ibadetlerimizi artırıyoruz, arttırmamız gerekiyor.” dedi.

Başkan Erbaş, dünya üzerinde yaşanan savaş ve çatışmalara dair değerlendirmede bulunarak şöyle konuştu:

“Maalesef, savaşların ve çıkar çatışmalarının dünyayı yaşanmaz hale getirdiği bir çağa ve olaylara tanıklık ediyoruz. Filistin’den Afganistan’a, Myanmar’dan Somali’ye, Suriye’den Yemen’e dünyanın pek çok yerinde ve bilhassa Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda insanlar bu şekilde savaşlar, yoksulluk, sefalet gibi sorunların kuşatması altında hayata tutunmaya çalışıyor. İşte şimdi takip ediyorsunuz Ukrayna’da çocukların, sivillerin korku ve endişeyle karşı karşıya kaldığı bir durum yaşanıyor. Sadece orada değil, dünyanın pek çok yerinde insanlık topyekûn küresel güçlerin adalet, hakkaniyet ve merhamet tanımaz politikalarının bedelini ödüyor.

Bir kez daha altını çizerek ifade edeyim ki, bizler, kim tarafından yapılırsa yapılsın ve kime karşı işlenirse işlensin her türlü zulmün ve haksızlığın karşısındayız. Bizim milletimiz tarihte yerini aldığı andan itibaren her zaman hep mazlumun yanında yer almış, zalimin karşısına dikilmiştir. Çünkü bizim inancımıza göre ırkı, inancı, coğrafyası, dili, rengi fark etmeksizin herkesin canı ve yaşama özgürlüğü dokunulmazdır.”

Editör: Mehmet Çalışkan