Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Manisa ve ilçelerinde görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, din görevlilerinin İslam’a ve bütün insanlığın geleceğine hizmet gayesi ile çalıştıklarını söyledi. 

Din görevlilerinin peygamber varisi olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Peygamber varisleri olarak yapacağımız çok önemli işler var. Gençlerimize, çocuklarımıza, ailelerimize, milletimize daha nitelikli din hizmetini, daha nitelikli yaygın din eğitimini nasıl götürebiliriz, bunun için gayret sarf etmemiz lazım.” dedi. 

"Sorunları ancak İslam’ın bakışıyla çözebiliriz"

Diyanet İşleri Başkanlığının görevlerinden bahseden Erbaş, “Birincisi, doğru bilgi ile milletimizin manevi hayatına rehberlik etmek. İkincisi, etkili ve hikmetli sözle Hakk'a davet etmek. Üçüncüsü, güzel ahlak ve davranış ile örnek olmak. Bunları yaptığımız zaman gençlerin, çocukların, ailelerin hayatlarındaki olumlu yöndeki değişikliği o zaman göreceğiz ve daha da mutlu olacağız.” diye konuştu. 

Başkan Erbaş, İslam dünyasında yaşanan sorunlara işaret ederek, “Yaşanan bütün sorunları ancak İslam’ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakı ve bakışıyla çözebiliriz. Yüce Rabbimiz İslam’ı yeryüzüne bunun için gönderdi. Yeryüzünde sıkıntılar olmasın, insanlar birbirine haksızlık yapmasın, zulmetmesin, birbirini sömürmesin, birbirini ezmesin, bunun için gönderildi.” ifadelerini kullandı. 

"Hocaların çocuklara öğrettikleri, çocuklardan aldıkları geri dönüşümler muhteşem"

Son yıllarda Manisa ve Türkiye genelinde 4-6 yaş Kur’an kursu sayısının artmasından duyduğu memnuniyeti de ifade eden Erbaş, şöyle konuştu: 

“Manisa ilimizde 4-6 yaş Kur’an kursu sınıfı 80’lerden 149’lara çıktığı için tebrik ediyorum. Bu bizim geleceğimiz. Çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Şimdi sizlerin sayesinde yaz Kur’an kurslarında olsun diğer zamanlarda olsun bir çocuğun, bir gencin kalbine İslam’ın güzelliği, Kur’an’ın sevgisi, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) sevgisi düşerse bu sizi böyle yükseltir, yüceltir. Gittiğim her yerde göğsümü kabartan manzaralarla karşılaşıyorum. O sınıflarda hoca hanımların gayretleri, çocuklara öğrettikleri, çocuklardan aldıkları geri dönüşümler muhteşem. İnşallah daha da geliştireceğiz. Manisa’da 200’lü rakamları duyacağız inşallah.” 

"Kur’an ve sünnet en değerli referansımızdır"

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) Veda Hutbesi'nde insanlara Kur’an-ı Kerim’i ve sünnetini emanet bıraktığını anımsatan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Kur’an ve sünnetin aydınlığında insanımızı eğitmek, öğretmek ve onlara ulaşmak zorundayız. Kur’an ve sünnet, ilim geleneğimiz için en değerli referansımızdır, kaynağımızdır.” dedi.

Programa Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Strateji Geliştirme Başkanı Hasan Güçlü, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök ve din görevlileri katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan