Her yıl Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında programlar icra eden Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene "Vefa" konusunu ele aldı.

Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Prof. Dr. Ali Erbaş, Vefa, her şeyden önce Yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir." dedi.

Başkan Erbaş şunları söyledi:

Yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusunu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden insanlığın gündemine taşımayı hedefliyoruz.

Biliyoruz ki insanı yeryüzünde önemli, varlık âleminde üstün kılan yönü, bir değerler sistemine sahip olmasıdır.  

Bu değerlerin en önemlilerinden biri de “vefa”dır.

Vefa, her şeyden önce Yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir. Hiçbir şeyi ortak koşmadan muhabbet ve marifetle O’na yönelmek, ibadet ve salih amellerle O’na yaklaşmaya gayret etmektir.

Vefa, imanla ve güzel ahlakla bütünleşen bir haslettir.

İnsanın, Rabbine, kalbine, ailesine, çevresine, değerlerine, varlık alemine karşı vefa borcu vardır.

Hakikate sadakat da adalete riayet de vefanın gereğidir.

Vefa kavramı, Yüce Kitabımız Kur’an’da önemle üzerinde durulan ahlakî bir erdemdir.

Peygamber Efendimiz, (s.a.s) vefanın imandan olduğunu, vefasızlığın ise nifak alameti olduğunu bildirmiştir

Elbette vefanın zirvesi, en büyük örneği Peygamber Efendimizdir.

O, bütün insanlar için en güzel örnektir. Zira zaman, mekân, teknoloji ne kadar değişirse değişsin insanlığın gerçek ölçüsü olan değerler değişmeyecektir. 

Vahyin nûruyla insanlığı nurlandıran, velâdetiyle canlı ve cansız her şeye âb-ı hayat olan, kurak çölleri ayak izleriyle bahtiyâr kılan ve çölleşen gönülleri tebliğiyle ebedî bir baharla buluşturan, O’nun vefâ dolu hayatı ve rehberliğidir.

Editör: Mehmet Çalışkan