Akit TV ekranlarında "İftara Vuslat" programının canlı yayın konuğu olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, müftülüklerin ve Başkanlığın yaptığı tüm hizmetleri basın ve sosyal medya yoluyla vatandaşlara ulaştırdıklarını söyledi.

- 4-6 Yaş Grubu Kurslara milletimizin büyük bir teveccühü ve talebi var

4-6 yaş grubu öğrenciler ve gençlere yönelik çeşitli projeler yürüttüklerini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Aileyi önceliyoruz. Aileyi oluşturacak unsurlar da çocuklardır, gençlerdir, kadınlarımızdır, kızlarımızdır. Yani bunlarla ilgili elimizden geldiği kadar faaliyetlerimizi artırmaya çalışıyoruz. 4-6 yaş kurslarındaki çocuklarımıza önce sevgi nedir, saygı nedir, sadakat nedir, dürüstlük nedir, evrensel değerler nedir, Allah sevgisi, peygamber sevgisi, Kur'an-ı Kerim'in tanıtımı, ibadet nedir, temel dini bilgileri en azından küçük küçük böyle öğretmeye gayret ediyoruz. Bu hakikaten çok önemli bir projemiz. Milletimiz de sahip çıkıyor çok şükür. Ülkemizde şu an 10 bin kadar sınıf, 200 bine yakın öğrencimiz var 4-6 yaşta elhamdülillah. Milletimizin büyük bir teveccühü ve talebi var. Biz talebi karşılamaya bile şu anda yetişemiyoruz, büyük bir talep var. Bunun için hoca yetiştirmeye gayret ediyoruz. Kur'an Kursu öğreticilerimiz Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz bir sertifika programı var, bu programa katılıp 360 kredilik dersi alıp o sertifikaya sahip olan hoca hanımlar. Yani ilahiyat fakültesi mezunu, önlisans ilahiyat mezunu hoca hanımlar bu derslere giriyorlar. Annelik şefkatiyle pedagojik formasyon, çocuk öğretimi, çocuk psikolojisi, çocuk gelişimi bunlara yönelik sertifika programını alıyorlar." dedi.

- Her il ve ilçelerimizde gençlik koordinatörlerimiz var

Gençlik çalışmalarına da değinen Erbaş, "Tabi gençlik çalışmalarımız da var. Her ilimizde ve ilçemizde gençlik merkezleri yaparak ortaokullarda, liselerde, üniversitelerde okuyan gençlerimize mümkün olduğunca ulaşmaya çalışıyoruz. Her il ve ilçelerimizde gençlik koordinatörlerimiz var. Üniversite yurtlarımızda manevi rehberlerimiz var. Zannediyorum Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı bin civarında yurt var, özel yurtlar var. Hepsine mümkün olduğunca manevi rehberler göndermeye gayret ediyoruz. Sonra manevi rehberlerimiz hastanelerde, ceza evlerinde, oralarda da hocalarımız gençlik ile ilgili manevi rehberlik yapmaya gayret ediyorlar." ifadelerini kullandı.

- Vatandaşlarımızın Diyanet Haber sitemizi takip etmelerini özellikle arzu ediyorum

Başkanlığın faaliyetlerini basın ve sosyal medya vasıtasıyla vatandaşlara uşatırmaya garet ettiklerini ifade eden Başkan Erbaş, "Tabi yayınlarımız var, Diyanet Televizyonumuzu biliyorsunuz, 3 radyomuz var. Diyanet Haber diye bir sitemiz var hamdolsun. Buradan vatandaşlarımızın, bütün müftülüklerimizde yapılan faaliyetlerin neler olduğunu görmeleri için bizim Diyanet Haber sitemizi takip etmelerini özellikle arzu ediyorum. Basın Müşavirliğimizin şu anda yönettiği diyanet.gov.tr isimli yine kurumsal bir web sitemiz var. Dolayısıyla faaliyetlerimizi mümkün olduğunca basın yoluyla da, sosyal medya yoluyla da vatandaşlarımıza ulaştırmaya gayret ediyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan