Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu/Altınordu İlçe Müftülüğü Hizmet Binasının açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra ilk kez göreve başladığı Altınordu İlçe Müftülüğü'ndeki hatırasını paylaşarak şunları kaydetti:

"Şu anda açılışını yaptığımız bir Altınordu İlçe Müftülüğü bir değer, kazanım olarak önümüzde durmaktadır. Müftülüklerimiz, bizim Diyanet hizmetlerini yürüttüğümüz çok önemli mekanlardır. Mekanların şerefi, içinde bulunan insanlarla, içinde yapılan işlerle ortaya çıkar. Bizler bu mekânda çocuklarımız Kur'an'ı Kerim’i daha iyi nasıl öğrenecek, bunun planını yapacağız. Camilerde din hizmetlerini daha iyi nasıl yürüteceğiz, bunun planını ve programını yapacağız. Camilerde hocalarımız millete manevi mihmandarlığı, rehberliği daha kaliteli nasıl yapacak, bunun çalışmalarını yapacağız. Her zaman övündüğümüz peygamber varisi oluşumuzu nasıl yerine getireceğiz. Unvanımız ne olursa olsun ortak ismimiz hocadır bizim. Hocalar olarak Peygamberler varisleriyiz. Peygamberler gece gündüz demeyip toplumlarına nasıl hizmet ettilerse, bizler de onlardan aldığımız mirası en güzel şekilde nasıl yerine getiririz onun planlamasını yapıyoruz müftülüklerimizde.”

Milletin emanetlerini Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte yurtiçinde ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibi insana ulaştırmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Erbaş, “Biz ülkemizde 84 milyon insanımızdan hangisinin ihtiyacı varsa Türkiye Diyanet Vakfının bir şubesi olan müftülüklerimiz kanalıyla onlara ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kurban Organizasyonu vesilesiyle 149 ülkeye ulaştıklarını belirten Erbaş, “Bizler gittiğimiz ülkelerdeki 25 milyon insana sadece et götürmüyoruz. Milletimizin cömertliğini götürüyoruz, büyüklüğünü götürüyoruz. Bayrağımızı tanıtıyoruz. Türk milletinin, bu milletin Müslüman olduğunu onlara göstermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Türk milletinin, fakir fukaranın duasını aldığını ifade eden Erbaş, şunları kaydetti:

"İnşallah vermeye devam edeceğiz. Çünkü Allah Resulü Efendimiz buyuruyor ki 'Veren el alan elden üstündür'. Sömürgeciler, emperyalistler vermeden almışlar. Biz veriyoruz, almıyoruz. Onların kervanları boş gitmiş, dolu dönmüş. Bizim kervanlarımız dolu gidiyor, boş dönüyor. Bugün de öyle. Peki biz kervanlarımızı ne ile doldurarak getiriyoruz? Fakir fukaranın, garip gurebanın dualarıyla doldurarak getiriyoruz. Bu birliğimize, beraberliğimize ülkemizin bundan sonraki planlamalarında o kardeşleriyle maddi manevi paylaşımda buluşmasına destek oluyor, yardımcı oluyor. Cenabıhak milletimizi ilelebet payidar eylesin."

Konuşmaların ardından kurdela kesilmesiyle Altıordu İlçe Müftülüğü Hizmet binası açıldı.

Programa, Vali Tuncay Sonel, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan