Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rusya Büyükelçisi Aleksey Yerhov ve Çad Büyükelçisi Adoum Dangai Nokour Guet’i kabul etti, büyükelçileri kabulünde yaptığı konuşmasında sahih dini bilginin önemine vurgu yaptı.

Rusya Büyükelçisi Aleksey Yerhov

“Sahih dini bilgi ile gençlerimizi donatmamız gerekiyor.” ifadelerini kullanan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş önce Rusya Büyükelçisi Aleksey Yerhov’u kabul etti.

Başkan Erbaş, Türkiye ve Rusya arasında birçok alanda iş birliği yapıldığını belirti, ilişkilerin üst seviyede olduğunu söyledi.

Rusya’da 25 milyon civarında Müslüman nüfusun bulunduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Bu açıdan hem kültürel noktada hem de dini noktada iş birliği yapmamızı gerektiren pek çok vesile var.” dedi.

Rusya Büyükelçisi Aleksey Yerhov ise kabulünden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Çad Büyükelçisi Adoum Dangai Nokour Guet

Ardından Çad Büyükelçisi Adoum Dangai Nokour Guet’i kabul eden Başkan Erbaş, göreve yeni başlayan Guet’e hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Eğitimin önemine dikkati çeken Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 42 Çadlı öğrenciye eğitim desteği sağlandığını ifade ederek “Bu sayı daha da arttırılabilir. Biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” dedi.

“Sahih dini bilgi ile insanımızı, gençlerimizi donatmamız gerekiyor.” ifadelerini kullanan Erbaş, yanlış bir din algısının İslam ülkelerinde yayıldıkça fitne ve tefrikanın arttığını kaydetti.

Başkan Erbaş, fitne ve tefrikanın önlenmesinin yegâne yolunun, gençleri Kur’an ve sünnet çizgisinde, doğru dini bilgi ile yetiştirmekten geçtiğini belirtti.

“Terör örgütü haline gelmiş bazı gruplar, yanlış din algısı ile yetişmiş olan gençleri kandırıyor, aldatıyor, kendi saflarına çekiyor.” diyen Erbaş, bu durumun da sömürgecilerin işine yaradığını söyledi.

Çad Büyükelçisi Adoum Dangai Nokour Guet ise kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Çad’ın Türkiye ile tarihi ilişkilerinin olduğunu ve iki ülke arasında ilişkilerin daha da güçlendirildiğine işaret eden Büyükelçi, “İlişkilerin güçlendirilmesi için buradayız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Diyanet İşleri Başkanlığının Çad’da yapmış olduğu faaliyetlerden bahseden Guet, “Çad Cumhurbaşkanı’nın temsilcisi olarak yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan