Ramazanın müjdecisi Berat Kandili dualarla idrak edildi

Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili dolayısıyla ülke genelindeki 90 bini aşkın camide il ve ilçe müftülüklerince program düzenlendi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri alınarak Batman Mehmet Emin Terece Camii'nde düzenlenen “Berat Kandili Özel” programına, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldı.

Berat Kandili'nin İslam alemince idrak edildiğini belirterek Türk milleti, İslam alemi ve tüm insanlık için dua eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Tövbelerimizle, dualarımızla, niyazımızla, yakarışımızla Rabb'imizin rızasına ulaşırız. Umduklarımıza nail oluruz inşallah. Önümüzdeki bir yıl boyunca gelecek Berat Gecesi’ne kadar Rabb'imiz niyetlerimizi kabul eylesin. Öyle güzel niyetlerde bulunalım ki Allah Rasulü’nün 'Ameller niyetlere göredir.' Hadis-i şerifindeki o muazzam manayı kalbimizden, gönlümüzden, yüreğimizden öyle güzel duygularla geçirelim ki Rabb'imiz amellerimizi niyetlerimize göre kabul eylesin inşallah." dedi.

Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili'nin önemine dikkat çeken Erbaş, ramazan ayının oruçla, teravihle, sahur ve iftarla, hatimle, hayır ve güzelliklerle değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Mübarek gün ve geceler bizim kurtuluş vesilemizdir. Kurtuluşa erebilmek için Rabb'imizin bizden istediği hususlara kulak vermemiz gerekiyor. Bu mübarek gün ve gecelerde bir nefis eğitimine kendimizi tabi tutmamız gerekiyor. Yüce Rabb'imiz, 'Ey nefsini kötülüklerden arındırmış insan, sen Rabb'inden razı, Rabb'in de senden razı olarak Rabb'ine dön.' buyuruyor. Cenab-ı Hakk, gönlünü kıbleye, namaza yönelten kullarından eylesin hepimizi. Neslimizi sırat-ı müstakimden uzak eylemesin." değerlendirmesinde bulundu.

Allah’ı razı etmenin O’nun emir ve yasaklarına uymakla mümkün olacağını vurgulayan Erbaş, şöyle devam etti:

"Rabb'imizden razı olmak ne demektir biliyor musunuz? O’nun emirlerine riayet etmek, yasaklarından uzak durmak demektir. Ya Rab, sen bana 'Namaz kıl.' dedin, namazı kılıyorum. 'Oruç tut.' dedin, orucu tutuyorum. 'Kötülüklerden uzak dur, yalan söyleme, haram yeme, içki içme, kumar oynama, rüşvet alma, dedikodu yapma, gıybet etme.' Dedin, bunları yerine getiriyorum. İşte Rabb'imizden razı olmak bu anlama geliyor. Biz öyle güzel amel edeceğiz ki ibadetlerimizi öyle güzel yapacağız ki namazımızı öyle güzel kılacağız ki bütün ibadetlerimizi yerine getireceğiz, aramızdaki muhabbeti arttıracağız. Sen Allah’ın dinine yardım edersen Allah da sana yardım eder. Emr-i ilahi doğrultusunda öyle güzel yaşayacağız ki Rabb'imiz de bizden razı olacak."

Programda din görevlilerince Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu, Mevlid-i Şerif okunup ilahiler seslendirildi.

Batman Mehmet Emin Terece Camii'nde düzenlenen “Berat Kandili Özel” programı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak'ın yaptığı dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan