Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Programlarında bu sene “Peygamberimiz ve Gençlik” konusu işleniyor.

Mevlid-i Nebi Haftası Açılış programı için İstanbul’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Peygamber Efendimizin gençlerle olan ilişkileri ve gençlere yaklaşımı üzerine hafta boyunca programlar icra edeceklerini söyledi.

Başkan Erbaş, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşen Mevlid-i Nebi Açılış Programının ardından sabah saatlerinde Kosova’ya hareket etti.

Kosova’da gün içinde bazı temaslarda bulunacak olan Erbaş akşam, Başkent Priştina’da Kosovalı Müslümanlarla bir araya gelerek “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans verecek.

Başkan Erbaş’a Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay ve TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli eşlik ediyor.

İslam Birliği Merkezi Ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ilk olarak Kosova İslam Birliği Merkezini ziyaret etti. Sahih dini bilginin insanlara öğretilmesine vurgu yapan başkan Erbaş "Cehalet tüm kötülüklerin anasıdır" sözünü hatırlattı.

“Medeniyetimizin başlangıcında ilim vardır” diyen Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“İlk inen ayetler bunu gösteriyor. İkinci gelen vahiyde de irşad emrediliyor.  O yüzden biz hocaların, ilim adamlarının oturacak vakti yok. İnsanların gönlüne dini Mübin-i İslam’ın bütün ilkelerini, prensiplerini, güzelliklerini ulaştırmamız gerekiyor.”

Editör: Mehmet Çalışkan