Gölcük ilçesinde bulunan Tevfik Hoca Camii’nde düzenlenen ‘Hicret Kur’an Kursu İcazet Merasimi’nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, “Kalplerini Kur’an ile ziynetlendiren hafızlarımızı can-ı gönülden kutluyorum. Anne-babalarını tebrik ediyorum. Hocalarına teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Erbaş, Kur’an’ı ezberleyen, Kur’an’ı öğrenen hafızlar sayesinde Kur’an-ı Kerim’in muhafaza edildiğini dile getirerek, “İşte bu muhafaza kervanına, Kur’an’ın muhafızları kervanına sizler de katıldınız. Rabbim hayırlı eylesin, mübarek eylesin.” dedi.

Kur’an’ın insanı bütün kötülüklerden korumak için gönderilmiş bir kitap olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Sizler hayra çağırmak için Kur’an’ı ezberlediniz, Kur’an’ı hıfzettiniz. Yeryüzünde bulunduğunuz yerden başlamak üzere elinizin ulaşabildiği, sözünüzün ulaşabildiği her yerde kötülükleri ortadan kaldırmak için Kur’an’ı hıfzettiniz. İyilikleri yaymak için iyilikleri yaşamak ve yaşatmak için Kur’an’ı hıfzettiniz çünkü Kur’an, insanları karanlıktan aydınlığa çıkarmak için gönderilmişti.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) “Kim ki Kur’an’ı hıfzeder, onu okursa Allah’ın şerefli melekleriyle beraberdir” hadis-i şerifini hatırlatarak, “Şu müjdeye bakar mısınız? Son nefesinize kadar hıfzınızı muhafaza ettiğiniz müddetçe Kur’an’ın yolunda mücadele ettiğiniz, faaliyet gösterdiğiniz, hizmet ettiğiniz müddetçe, şerefli melekler sizinle beraber, kanatlarını gerip, onlar sizi muhafaza edecekler, koruyacaklar.” ifadelerini kullandı.

“Yeryüzüne gönderilen en büyük mucize Kur’an-ı Kerim’dir”

Kur’an-ı Kerim’in, yeryüzüne gönderilen en büyük mucize olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, “Peygamber Efendimizin (s.a.s.) en büyük mucizesi, İslam’ın ana kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir. Dolayısıyla bunun için gayret ediyoruz. Bu gayretimizi daha da artıracağız inşallah.” açıklamalarında bulundu.

Konuşmasının ardından Başkan Erbaş, Hicret Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 50 öğrencinin icazetlerini verdi.

Programa, Başkan Erbaş’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gölkent Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu dualarla açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaptırılan Gölkent Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kur’an’ın öğrenileceği ve öğretileceği bir yer açılışının en hayırlı merasimlerden olduğunu söyledi.

Kur’an kursunun temelini atmalarından bu yana nice insanların buraya emeğinin geçtiğini belirten Başkan Erbaş, onların bu binanın yapılabilmesi, hafızların yetişebilmesi için adeta yarıştığını kaydetti.

Başkan Erbaş, bu binanın duvarında bir tuğlası olanın bile bunun karşılığını göreceğini ifade ederek, “Rabbimiz bunu vadediyor. Ülkemiz genelinde, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak müftülüklerimiz olarak en fazla üzerinde durduğumuz konu; Kur’an-ı Kerim’i daha fazla zihinlere, gönüllere nasıl ulaştırabiliriz? Hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim. Bir müjde de vereyim; 5 ciltlik yeni bir kitap çalışması yaptık. Adına da ‘Hayat Rehberi Kur’an Konulu Tefsiri’ dedik. Birkaç ay önce tamamladık, bastırdık. Şu anda okuyucularımız bu kitaba Diyanet İşleri Başkanlığımızdan ulaşabilirler.” şeklinde konuştu.

Kur’an-ı Kerim’in bütün insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak için gönderilen bir kitap olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’i önce onun nuruyla nurlanmak, sonra onu insanlara anlatmak, emirlerini insanlara ulaştırmak, haram kıldıklarından insanlığı uzak tutmak için hıfzettiklerini anlattı.

Büyük emekler verilerek yapılan Kur’an kursunun güzelliğinin hafızlarla artacağını belirten Başkan Erbaş, buralardan nice hafızların yetişeceğini kaydetti.

“Hayatımızı Kur’an’a göre tanzim edeceğiz”

Başkan Erbaş, hafızların ümmetin en şereflileri unvanını taşıyacaklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Neslimiz için çalışmalıyız. ‘Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın, Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.’ diyor ya Arif Nihat Asya. Fatih ruhlu gençler, nesiller yetiştirmek için bu emekleri veriyoruz. Cenab-ı Hak’tan niyazımız; emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah. Biliyoruz ki Kur’an yaşandığı sürece bu millet ayakta kalacak. Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinin ‘Oku. Yaratan Rabbinin adıyla oku.’ şeklinde inmiş olması; gözümüzü Kur’an’ı bol bol okumaya, onu düşünmeye, anlamaya çevirmemizi istiyor. Kur’an-ı Kerim’i hem öğreneceğiz hem ezberleyeceğiz, sonra düşüneceğiz ve hayatımızı Kur’an’a göre tanzim edeceğiz.”

Başkan Erbaş, Kur’an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

7 kattan oluşan Kur’an kursunda, 250 öğrenci eğitim görebilecek. Kurs içinde 20 derslik, 40 yatakhane, 400 kişilik yemekhane, 1000 kişilik erkek, 240 kişilik kadın mescidi bulunuyor.

Törene, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan