Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Batman’da Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adını taşıyan kütüphanede incelemelerde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Batman Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ile Kütüphane Müdürü Derya Alapala’dan bilgi aldı.

Başkan Erbaş, kitap görünümlü mimarisi ile bölgenin en büyük kütüphanesi olma özelliği de taşıyan Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’nde çocuklar ve gençlerle sohbet etti.

Burada gençlere seslenen Başkan Erbaş,  “Bizim inancımızın ilk emri oku. ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku!’ Sizler de onu gerçekleştiriyorsunuz şu anda. Medeniyetimiz okuyanların sayısı arttığında hep gelişiyor, zirveye oturuyor. İlim, irfan, bilgi hikmet sahibi olan insanlarımız ne kadar çok olursa geleceğimiz o kadar parlak olacaktır. Sizlere güveniyoruz. İnşallah hem ilim noktasın hem de ahlaklı gençler olma noktasında en güzel yerlere gelirsiniz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Hepinizi tebrik ediyorum başarılar diliyorum.” dedi.

Kütüphanede bulunan; konuşan kitaplık, süreli yayınlar bölümü, galeri salonu, çocuk, engelli ve yetişkin bireyler için ayrı ayrı oluşturulmuş okuma salonları, cep sineması, oyuncak kütüphanesi ve çocuklar için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği salonları da gezen Erbaş, çocuk aktivite salonunda öğretmenleri eşliğinde etkinlik yapan çocuklarla sohbet etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a kütüphane ziyaretinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı ve Batman İl Müftüsü Turgut Erhan da eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan