Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanlığının bulunduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Kudüs ziyaretlerinin de çok yoğun bir şekilde yapılmasını arzu ediyorum. Bu farkındalığı oluşturmamız lazım. Orada Mescid-i Aksa’da, Kudüs'te daha fazla Müslümanın görülmesi, daha fazla ziyaretçinin olmasının Kudüs'ün bir İslam beldesi olduğunun, kıyamete kadar Müslümanların bir ibadet merkezi olduğu kanaatini, gerçekliğini kuvvetlendirmek için ziyaretlerin de artırılması gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

- İbadet eden insanlara saldırmak insanlıkla bağdaşacak bir şey değil

Başkan Erbaş, işgalci İsrail devletinin Filistin’in çeşitli şehirlerinde ve Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yapmış oldukları saldırıları kınayarak şunları söyledi:

"Mübarek Ramazan ayında ibadet eden insanların üzerine şiddet uygulamak, saldırmak hakikaten bu insanlıkla bağdaşacak bir şey değil, kabul edilebilir bir şey değil. Vefat eden Müslümanlar oldu, Rabbimden rahmet diliyorum. Yaralananlar oldu, acil şifalar diliyorum. Bunu izah etmek mümkün değil. İslam’da mabedin dokunulmazlığı vardır. Bizim inancımıza göre savaşta dahi olsa mabetlere dokunulmaz, ibadet eden insanlara dokunulmaz, kadınlara dokunulmaz, çocuklara dokunulmaz, elinde silah olmayan insanlara dokunulmaz, insanların dokunulmazlığı vardır. İsrail devletinin bu şiddeti, saldırıları durdurması lazım. Huzurun, selamın yurdunun, barış yurdunun insanlarının barış içerisinde yaşaması lazım. Onun için her vesile ile Filistin'de, Kudüs'te şiddete uğrayan kardeşlerimizin bu şiddete uğramaması için biz Türkiye olarak, Diyanet işleri Başkanlığı olarak her vesile ile gereken sözümüzü söylüyoruz. Bütün dünya Müslümanlarına bu konuda söylenmesi gereken şeyleri söylemeye gayret ediyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan