Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Temsilci Genç Buluşması’na katılmak üzere Ankara’da bulunan gençleri kabul etti.

Gençleri Diyanet İşleri Başkanlığında ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Erbaş, Filistin’de yaşanan olayları anımsatarak şöyle konuştu:

“Hz. Peygamber'in ziyaret edilmesini tavsiye ettiği mekânlardan biri olan Filistin, Kudüs, Mescid-i Aksa son günlerde İşgalci İsrail’in zulümlerine maruz kalmakta. Nitekim 1948 yılından bu yana Avrupa’nın özellikle İngilizlerin planlarıyla orada bir işgal devleti kuruldu. Filistin topraklarını işgal etti. O gün bugündür bu acı devam ediyor. Bizlerde özellikle bu Ramazan ayının son günlerinde yapılan zulümleri gündemde tutmak, dünya kamuoyuna anlatmak için mücadele ettik. O açıdan Mescid-i Aksa her zaman gönlümüzdedir.”

 - Gençler, Kudüs davasını ihmal etmeyin

Kudüs davasının önemine değinen Başkan Erbaş, “İnşallah gençler olarak sizlerde Kudüs, Mescid-i Aksa, Filistin davasını hiçbir zaman ihmal etmeden, aklınızdan çıkarmadan geleceğe taşırsınız.” dedi.

- Gençlik bizim başımızın tacı

Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik çalışmalarını anlatan Erbaş, "Gençlik bizim için çok önemli. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençlere yönelik özel çalışmalarımız var. İllerimizde ve ilçelerimizde gençlik koordinatörlerimiz, yurtlarda manevi rehberlerimiz var. Gençlere yönelik özel yayınlarımız var. Yine 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasını 'Peygamberimiz ve Gençlik' olarak belirlemiştik. Başkanlığımızın öncülüğünde yurt içinde, yurt dışında konferanslar, konuşmalar yapıldı. Okullarda Peygamber Efendimiz ile ilgili çeşitli yarışmalar yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sizlere çok değer veriyoruz. Başımızın tacısınız." ifadelerini kaydetti.

- Diyanet İşleri Başkanlığında pek çok unvanla çalışma imkânınız var

Diyanet İlahiyat komisyonu oluşturduklarını hatırlatan Prof. Dr. Erbaş, "Altı ayda bir gerçekleştirdiğimiz il müftüleri toplantısına İlahiyat Fakültesi Dekanlarımızı ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü ve heyetini davet ettik. Sonrasında bunu komisyona dönüştürerek iş birliğimizi geliştirme adına istişareler gerçekleştiriyoruz. Biz istiyoruz ki ilahiyat fakülteleri öğrenci ve öğretim üyeleri Diyanet İşleri Başkanlığı ile daha iç içe olsun. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı İlahiyat Fakültelerinin istihdam alanıdır. İlahiyattan hukuka birçok alanda istihdam sağlıyoruz. Başkanlığımızda 149 unvanda çalışan 1500 çalışan personelimiz var. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığında pek çok unvanla çalışma imkânınız var.” şeklinde konuştu.

- Fakülte sıralarını çok iyi değerlendirin

Diyanet İşleri Başkanlığının Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde personele yönelik yurt dışında yüksek lisans ve doktora gibi eğitim imkânı sağlandığını aktaran Başkan Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığımız genelde İlahiyat Fakültesi öğrencileri için istihdam sağlasa da hangi alandan olursa olsun tüm gençlerimiz bizim için önemlidir. Asıl önemli olan fakülte sıralarını çok iyi değerlendirmek, kendimizi iyi yetiştirmek ve farklı alanlarda okumalar yapmaktır. Gönül ister ki farlı alanlardaki öğrencilerimiz diğer dersleri alabilsin. Bizim ilim geleneğimizde bu vardır. Bugün Üniversite metodunda da interdisipliner yaklaşımlar görülmekte ve Avrupa Birliğine bağlı üniversitelerin Polonya süreci diye bilinen aldığı bir karar vardı ki disiplinler arası geçişkenliği sağlamaktır. Seçmeli derslerle, ödevlerle bunu yapmayı önemsiyor. Ben de bunu bizim geçmişteki ilim geleneğimizle örtüştürüyorum. Osmanlı'nın medrese eğitim sistemine baktığımızda aynı şey vardır. Dini ilimlerle tabi ilimler ayrımı yapılmamış. Dini ilim alanlar müspet ilimleri de beraberinde almıştır." ifadelerini kullandı.

- Yaptığınız çalışmalar hayırlara vesile olur inşallah

İbni Sina ve Biruni örnekliğinde gençlere kendilerini daha yetiştirmek için farklı alanlarda okumalar yapmaları için tavsiyelerde bulunan Erbaş sözlerini, "Sizler üniversitelerinizde gençlere, arkadaşlarınıza rol model olarak öne çıkmış kardeşlerimizsiniz. Her topluluğun içinden örnek şahsiyetler çıkmıştır, bu da sizlere nasip olmuş, tebrik ediyorum. Yaptığınız çalışmalar hayırlara vesile olur inşallah. Kulüp çalışmalarını önemsiyoruz, sizlerde her biriniz bir kulüp içerisinde yer alırsa gençlere şuur verme noktasında o derece önemlidir." ifadeleriyle tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan