Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu Kabadüz İlçe Müftülüğü Hizmet Binasının açılışını yaptı.

İçerisinde 4-6 yaş Kur’an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezinin bulunduğu hizmet binasının açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, müftülüklerin Mescid-i Nebevinin bir şubesi olduğunu ifade ederek, “Diyanet işleri milletimizin manevi kalkınmasının vasıtasıdır. Din hizmetleri, din eğitimi müftülüklerimiz vasıtasıyla yürütülüyor. Müftülüklerimiz Medine-i Münevver Efendimiz aleyhissalatü vesselamın Diyanet işlerine yönettiği Mescid-i Nebevi'nin şubesidir. Biz onun için çok değer veriyoruz.” dedi.  

Başka Erbaş, Kabadüz ilçesine böyle bir eserin kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çocuklarımız bu binada, 4 6 yaş grubu Kur’an kurslarında Rabbini, Peygamberini, Kitabını, dinini öğrenecek ve toplumumuzun inançlı neslinin bir ferdi olacak.” ifadelerini kullandı.

Bir toplumda maddi ve manevi kalkınmanın birlikte yürümediği takdirde o toplumda huzursuzlukların olacağı değerlendirmesinde bulunan Başkan Erbaş,  şöyle devam etti:

“İslam bütünlüğü içerisinde tüm toplumlara bu hakikati anlatmak ve yerine getirmek için gönderilen bir dindir. İslam’ın ilkelerine baktığımız zaman sevgi, saygı, sadakat, yalan söylememek, doğruluk gibi evrensel değerler Kur’an-ı Kerim’le ve Allah Resulunün sünneti ile toplumlara intikal ettirilmektedir. Bu hakikatleri biz nerede öğretiyoruz, camilerimizde, Kur’an kurslarımızda, okullarımızda öğretiyoruz. Okullarımızda din kültürü ahlak bilgisi dersleri ve şimdi seçmeli Kur'an dersleri, Peygamber Efendimizin hayatı, temel dini bilgiler dersleri buna ihtiyaç var. Bu ihtiyacı yerine getirmek üzere konulmuş olan derslere çocuklarımızı yönlendirmeliyiz. Çünkü biz Kur'an'ın istediği gibi bir Müslüman yetiştirmek istiyoruz. Allah Resulü Efendimizin istediği gibi bir genç, bir çocuk, bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bu da en tabii hakkımız ve vazifemizdir.”

Editör: Mehmet Çalışkan