Cuma namazı öncesi gerçekleştirilen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Rabbimiz buyuruyor ki, “Allah'ın mescitlerini ancak ve ancak Allah'a iman eden, ahiret gününe iman eden, namazı kılan, zekatı veren ve ancak Allah'tan korkan kimseler imar ederler…” elhamdülillah bu caminin yapılmasında pek çok kişi bu ayeti kerimenin müjdesine nail oldu.” dedi.

Başkan Erbaş, caminin binasının inşasından sonra içinin imarına sıra geldiğini ifade ederek, “İçini nasıl imar edeceğiz. O kadar güzel bir yerde yapılmış ki camimiz, hemen yanında işyerleri, vatandaşlarımızın oturduğu evleri… gayet güzel bir yerde. Cemaatinin olmaması için hiçbir sebep yok. İçinde çocuk seslerinin çınlamaması için hiçbir sebep yok. Gençlik çalışmalarının yapılmaması için hiçbir sebep yok. Beş vakit namazın öncesinde ya da sonrasında sabah namazı ve yatsı namazı dahil sizleri camimizde derse bekliyoruz. Bu derslerimize biz, cami dersleri, diyoruz. Çocuklarımız için ayrı programlarımız var. Gençlerimiz için ayrı programlarımız var. İhtiyaç odaklı dediğimiz, hangi yaştan olursa olsun vatandaşlarımıza ayrı programlarımız var. Camilerimiz bir suffedir, birer okul, birer mekteptir.” diye konuştu.

Hazreti Peygamberin Medine’de inşa ettiği Mescid-i Nebevi ve orada yetiştirdiği sahabilerle Medine’yi Kur’an’la aydınlattığını belirten Başkan Erbaş, “Camilerimiz de sokaklarımızı, mahallelerimizi tenvir eden, aydınlatan mübarek mekanlardır. Camilerimiz sadece görüntüsüyle değil, içinde yapılan ibadet ve içinde yapılan derslerle, eğitimle tenvir edecek, nurlandıracak, aydınlatacak. Yoksa taştan duvarlara bakmakla insan aydınlanmaz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, açılışının gerçekleştirilmesinin ardından camiye geçerek Cuma hutbesi irad etti ve Cuma namazı kıldırdı.

Törene, Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan